Siirt Belediyesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği iş birliği ile zabıta personeline yönelik düzenlenen 2 günlük 'Zabıta mevzuatı eğitim programı' başladı.
Belediye konferans salonunda düzenlenen eğitim programına Siirt Belediye zabıta müdürlüğü bünyesinde 44 personel katıldı. Düzenlenen eğitim programında halkla ilişkiler ve iletişim konusunda bilgi veren GABB Yerel Yönetimler Akademisi çalışanı sosyolog Arslan Özdemir, zabıta personelinin halkla iç içe bir görev yürüttüğünü, bu nedenle zabıta personelinin halkla ilişkileri daima güçlü olması gerektiğini söyledi. Halkın görüş ve önerileri doğrultusunda yetkilerini kullanması gerektiğini belirten Özdemir, halkın sosyal yaşamından gıda tüketimine kadar geniş bir yelpazede görev ve sorumluluğu olan zabıta ekiplerinin bu anlamda kentte bulunan halkın ortak çıkarlarını ve değerlerini koruyarak hareket etmesi gerektiğine vurgu yaptı. Özdemir, "Unutulmasın ki, halka ve esnafa ilişkilerde kullanılacak dil ve seçilecek kelimelerin yaptırımların uygulanmasında ve ikna anlamda kolaylık sağlayacaktır" dedi.
2 günlük eğitim programı kapsamında, zabıta yönetmeliği, 5236 sayılı Kabahatler Kanunu, zabıta mevzuattı ile belediye para cezaları gibi konuları anlatılacak.
Kaynak: iha