Sinop'un Boyabat İlçe Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, belediyenin 3 milyon lira su alacağının bulunduğunu, bunları taksitlendirerek alamaya çalışacaklarını söyledi.
Başkan Şefik Çakıcı, Boyabat’ın çözüm bekleyen sorunları ve projeleri ile ilgili ulusal ve yerel basın mensupları ile yaptığı toplantıda açıklamalarda bulundu. Belediyenin piyasada en çok su alacağının olduğuna dikkat çeken Çakıcı, tahsili ile ilgili çeşitli kolaylıklar sağlayacaklarını söyledi. Su borcu çok olan vatandaşları su borçlarına taksit imkanı veya pos cihazları ile ödeme kolaylığı sağlayacaklarını belirten Çakıcı, “Çeşitli nedenlerle su borcu birikmiş vatandaşlarımız var. Ve buda büyük bir meblağ oluşturuyor. Bunun için her türlü kolaylık sağlanacaktır. Su alacağının tahsili ile ilgili bankalarla görüşmelerimiz devam ediyor. Pos ya da taksit konusunda çalışmalarımız son aşamaya geldi” dedi.
Boyabat Belediyesi’nin 2 milyon 300 bin lirası şahıslardan 700 bin civarında kamu kurum ve kuruluşlarında olmak üzere 3 milyon civarında su alacağı bulunuyor.
Kaynak: iha