Tarihi doku açısından önemli bir yere sahip olan Boyabat’ı kültür şehri haline getirmek için kolları sıvadıklarını belirten Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, yeni restorasyon çalışmaları ile Boyabat’ı cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi.
Kültür ve turizm potansiyeli açısından birçok tarihi yapıya sahip olan Boyabat’ın yeterince tanıtılamamasından yakınan Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan’ın ilçeye ziyareti ile birlikte ilçeye yapılacak olan projeler ile ilgili destek istediklerini kaydetti. Şehrin tarihi ve kültürel dokusunu korunması amacıyla hazırladıkları projeleri bakanlık müsteşarına sunduklarını ifade eden Çakıcı, “Binalar cephe düzenlemesi, Orta Çarşı’nın aslına uygun restorasyon çalışmaları, Salar Köyü Kaya Mezarlıkları ve Bazalt Kayalıkları’nın turizme kazandırılması için ciddi projelerimiz var. Bunları ilçemizi ziyaret eden müsteşarımızla paylaştık. O da destek olacaklarını söyledi. Hedefimiz Boyabat’ı kültür şehri haline getirmek” dedi.
Kurulacak olan bir komisyon ile yurt içi ve yurt dışı tarihi ve turistik yapıları inceleyeceklerini sözlerine ekleyen Çakıcı, kuracakları kültür ve turizm komisyonuna her kesimden birer kişi davet edeceklerini ve bu komisyonun en az 50 kişiden oluşacağını söyledi.
Kaynak: iha