“Gençlerin İyilik Ağacı” projesi 2014 yılı programı başladı. 24 Ekim 2014 tarihine kadar sürecek olan proje ile gençlerin yaptıkları iyilik aktiviteleri sisteme yüklenerek bakanlıkça takip edilecek.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin yerel ve evrensel sorunlarına karşı duyarlılığının arttırılması, bu sorunların çözümünde aktif olarak yer almalarını sağlamak ve kendi akranları başta olmak üzere toplumun her kesiminde insanla etkili iletişim kurmalarının sağlanması ve gençlerin topluma karşı sorumluluk duygularının geliştirilerek iyilik yapmalarının alışkanlık haline dönüştürülmesi amacı ile başlattığı “Gençlerin İyilik Ağacı” adlı proje 1 Nisan-24 Ekim 2014 tarihleri arasında uygulanmaya başladı.
İYİLİK GÖNÜLLÜLERİ BULUŞACAK
Gençleri iyilik yapmaya teşvik etmek ve iyilik yapmayı alışkanlık haline getirebilmek amacıyla uygulamaya koyulan proje 1 Nisan 2014’te başlayıp 24 Ekim 2014 tarihinde bitirilecek. 8 Haziran 2014 ve 29 Ekim 2014 tarihlerinde projeye destek veren gençlerin katılımıyla “İyilik Gönüllüleri Buluşması” organize edilecek. Proje katılan gençlerin projeleri Bakanlığın web sayfasında yayımlanacak ve fotoğraf sergileri açılacak.
“Gençlerin İyilik Ağacı” projesine 6-29 yaş arası herkes bireysel veya grup halinde katılabilecek. Gönüllüler, “Gençlerin İyilik Ağacı” projesine katılmak için; ‘www.gencleriniyilikagaci.gsb.gov.tr’ adresinde bulunan “İyilik Gönüllüsü Olmak İstiyorum” butonuna tıklayarak iyilik gönüllüsü olabilir ve iyiliklere ait duygu ve düşünceleri, fotoğrafları sisteme yükleyebilecekler. Gençler yapmış oldukları iyilikleri sisteme kendileri girebilecekleri gibi ellerindeki materyalleri gençlik merkezi vasıtası ile de sisteme yükleyebilecekler.
Gençler projeye, Çevre, Halk Sağlığı, Güvenlik, Okuma-Yazma ve eğitim, Afet Yardım, Toplumun geliştirilmesi, Çocuklara Yardım, Yaşlılara Yardım, İhtiyaç Sahiplerine Yardım, UNESCO, Unicef, UNEP WAGGGS ve WOSM ana projeleri üzerine yapılan çalışmalar ile katılabilecekler.
Kaynak: iha