Şırnak'ın Cizre ilçesinde 1970 yılından bu yana eğitim alanında faaliyet gösteren Cizre Lisesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 'Pilav Günü' etkinliği ilk mezunlar ile en genç öğrencileri bir araya getirdi.
Cizre Lisesi’nin geleneksel pilav günü etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Eski ve yeni öğrencilerin bir araya geldiği etkinlikte yapılan hediye çekilişinde 9 kişiye değişik hediyeler verilirken, okulun en yaşlı mezunları da, okulun en genç öğrencilerine birer kalem hediye etti. Bu yıl 3’cüsü düzenlenen pilav günü etkinliği okul bahçesinde gerçekleştirildi. Etkinliğe Cizre Belediye Eş Başkanı Kadir Konur, belediye meclis üyeleri, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Hıfazullah Memduhoğlu, TSO Yönetim Kurulu Üyesi M.Şirin Zeren, ÇATOM Müdürü Hasan Şık, Cizre Öğretmen Evi Müdürü Nuri Zeren ve Müdür Yardımcısı Salih Coşkun, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Cizre Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Halil Demir, bu güzel bahar gününde okulun eski ve anılarla dolu bahçesinde gelenekselleştirdikleri pilav gününe katılanlara teşekkür etti. Demir, ”Cizre Lisesi ilçemizde ailemizin bir parçasıdır. Baba ve oğlun hatta dedenin aynı okuldan mezun olduğu bölgedeki yegane bir lisedir. Üç kuşağı bir araya getiren, yörenin lokomotif eğitim kurumu olan okulumuz; akademik, sanatsal ve sportif alanlarda başarı çıtasını bu çatının altında her zaman daha da yükseltmiştir. Bu sebeple şenlik tadında geçeceğine inandığımız bugünün hazırlanmasında desteklerini esirgememiş olan kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum" dedi.
Cizre Belediye Eş Başkanı Kadir Konur ise, bu mutluluğa ortak edildikleri için çok sevindiğini dile getirdi. Konur, "Ülkemiz ve bu topraklar bir çok medeniyetlere ev sahipliği yapmış, bir çok medeniyeti bağrında yetiştirmiş, bir çok alimi yetiştirmiştir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından katılımcılara pilav ve ayran ikram edilirken, okulun en yaşlı mezunları da okulun en genç öğrencilerine birer kalem hediye etti. Etkinlikte okulun ilk mezunları bir araya gelerek anılarını tazelerken, okulun genç öğrencileri de sundukları müzik ziyafeti ile katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Pilav Günü etkinlikleri kapsamında katılımcılar arasında yapılan çekilişte 9 kişiye ödülleri Cizre Belediye Eş Başkanı Kadir Konur tarafından verildi. Pilav Günü etkinlikleri sonunda eski ve yeni öğrenciler canlı müzik eşliğinde halay çekerek bu mutlu günü doyasıya yaşadı.
Kaynak: iha