Şırnak'ın Silopi ilçesinde faaliyet gösteren Serhat Belediye Gençlik Spor Kulüp minik oyuncuları Antalya yaz kampı için futbolcu seçmelerine katılmak için hünerlerini sergiledi.
Silopi Serhat Belediye Gençlik Spor Kulüp oyuncuları Antalya'dan gelen futbol antrenörü Jan Dubelman tarafından seçmelere tabi tutuldu. Yapılan seçmelerin ardından 20 minik sporcunun kamp için Antalya'ya götürüleceği belirtildi. Silopi Serhat Belediye Gençlik Spor Kulüp Başkanı Adil Şimşek, futbolu seven ve kendilerini hem fiziksel olarak hem de teknik yönden geliştirerek gelecekte büyük takımlarda yer almak isteyen sporculara yönelik olarak düzenlenen bu kampta 13-15 yaş grubu erkeklerin yer alacağını söyledi. Şimsek, “Geçen sene Antalya Amatör Spor Kulüpleri'nin düzenlenmiş olduğu bir turnuvaya katıldık. Bunun neticesinde Jantalyaspor ve hocamız Jan Dubelman ile tanıştık. Bu sene de biz bir kamp daha yapmak istedik, sayın hocamız orada bütün imkanları sağlayacak, biz burada seçtiğimiz 20 tane genç kardeşimizi Antalya'ya götüreceğiz. Biz spor için burada ne gerekiyorsa yapmaya hazırız, Jantalyaspor ile bu turnuvayı bunun için düzenlendik, bu seçmeleri bunun için yapıyoruz” dedi.
Antalya'dan gelen futbol antrenörü Hollandalı Jan Dubelman ise gecen sene kampta Silopi Serhat Belediye Gençlik Spor ile tanıştıklarını söyledi. Dubelman, "Daha sonra onlar ile kardeş kulüp olduk. Şimdi Antalya'dan gelip burada seçmeler yapıyoruz. Burada 20 kişi seçip kampa göndereceğiz. Bu şekilde başka takımlarda buradaki yetenekli oyuncuları görürler. Şu anda Antalya liglerinde oynayacak birçok oyuncu bulunmaktadır. Burada çok yetenekli oyuncular var. Ancak lig olmadığı için yeterince yetenekler ortaya çıkamıyor" diye konuştu.
Seçmelerin ardından seçilen oyuncuların aileleriyle görüşüp 4 Ağustos'ta Antalya yaz futbol kampında eğitime alınacakları belirtildi.
Kaynak: iha