Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Şırnak Kadın Kolları, Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği ve Şırnak Geleceğe Işık Saçan Kadın Derneği bir araya gelerek Soma’da hayatını kaybeden 301 işçi için dua etti.
Bir araya gelen kadınlar toplamda 10 bin 265 Yasin, 30 bin salavat, bir hatim, 4 Mevlid-i Şerif okuyarak Soma şehitlerine armağan etti. Ak Parti Şırnak Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, “Yaklaşık 2 hafta önce, biz Manisa Soma’da 301 kardeşimizi şehit verdik. Yaklaşık 1 haftadır hem kadın kolları üyelerimiz hem Geleceğe Işık Saçan Kadın Derneği'nin değerli üyeleri bir araya gelerek dua ediyorduk. Toplam 10 bin 265 Yasin, 30 bin salavat, bir hatim, 4 Mevlit okuduk. Burada da Allah’a dua ederek bu dualarımızı, yasinlerimizi şehitlerimize armağan ediyoruz. Şunu özellikle söylemek istiyoruz. Son zamanlarda sıkıntılı süreçlerden geçiyoruz. Allah Sayın Başbakanımızı ülkemizin başından eksik etmesin. Özellikle Soma’da çok güzel çalışmalar yaptılar. Birinci günden itibaren bütün bakanlarımız başta Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız olmak üzere orada bulundular. Bu anlamlı ve güzel, hayırlı günde bizler kadınlarımızla bir araya gelerek dualar ettik. Yüce Rabbim onların eline ulaştırsın diyorum. İnşallah ilimizde her zaman huzuru yaşar. Artık savaşsız, kavgasız, güzel günler diliyoruz inşallah. Tekrar diyorum ki, Yüce Rabbimiz, ülkemizin başından, Kürt halkımızın başından özellikle Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı eksik etmesin. İnşallah onu daha güzel makamlara getirsin ve sürekli ülkemiz onun elinin altında olsun. Emeği geçen bütün yol arkadaşlarıma bütün değerli arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.
Hüsnüye Sanır adlı dernek üyesi ise,“Bizi bir araya getiren, bu organizasyonu gerçekleştiren Hatice Atan’a çok teşekkür ediyorum. Bizi bir araya getirdi. Dualar ettik inşallah Rabbim bu dualarımızı kabul eder. Soma’daki tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz" diye konuştu.
Kaynak: iha