Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemal Enginyurt, seçim çalışmalarını Gürgentepe ilçesinin Eskiköy Beldesinde sürdürdü. partisinin il ve ilçe başkanlığı organları ile Gürgentepe'ye çıkarma yapan Enginyurt'u burada MHP Gürgentepe Belediye Başkan Adayı Günay Şanlı, ilçe teşkilatı ve Eskiköylüler karşıladı.

SEYİT TORUN NEDEN KORKUYORSUN?
Belde meydanında yoğun kalabalığa etkili bir konuşma yapan Enginyurt'un hedefinde AKP Ordu BVüyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz ve CHP Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Seyit Torun vardı.
Enginyurt, AKP'li Enver Yılmaz'ın alanlarda ilgisiz kalması üzerine satın aldığı televizyon ekranlarından Seyit Torun'a teleferiği kendisinin yaptırdığını söylemesine, Torun'a neden korkuyorsun Teleferiği sen mi yaptın? Enver Yılmaz mı yaptı? çıkıp adam gibi söylesene niçin korktuğun birşey mi varda çıkıp söylemiyorsun? Bak adam çıkıp hergün ben yaptım diye ekranlarda hava atıyor. Ama senden hala çıt yok, neden yok? sorularını sordu.

ENVER YILMAZ, MEMLETTE BELEDİYE BIRAKMADIN DAHA NE YAPACAKSIN?
Enginyurt; "Birileri bu günlerde buralata gelerek veya gelmeden sizlerden Eskiköye daha iyi hizmet getirebilmek için oy istemeye başladılar. Bu benim 15 ayda Eskiköye 14. gelişim. Düğünlere, cenazelere, asker uğurlamalara burada her ne oldu ise geldim. Hatta Ramazan'da sır söz verim diye baldızımın cenazesi olmasına rağmen o gün cenazemi toprağa verdim akşam iftar yemeğine söz verdiğim için kalkıp buraya geldim. Milletvekilliğim döneminde de buradan belediye bvaşkanı Fazilet Partisinden seçilmesine rağmen başkan gelip benim odamı kendi odası gibi kullanırdı ve birlikte parti ayrımı yapmadan Eskiköye hizmet getirdik. Ben buraya doktor, hemşire, ebe, ambulans gönderdim. Şimdi bunlardan eser kalmadı. AKP'li Enver Yılmaz burayı kapattı, mahalle yaptı, belediyeyi kapattı, belediye personelini havuza attı, Eskiköyü bir muhtarlığa dönüştürdü şimdi gelmiş diyorki size daha çok hizmet getireceğiz. Nasıl getireceksin gel Eskiköylülere anlat bakalım. Burada belediye bırakmadın, doktor, ebe, hemşire bırakmadın, sağlık ocağını kapattın 12 yıldır hiç uğramadığın, gelip gitmediğin Eskiköy'e bundan sonra ne yapacaksın gel bu meydanda anlat bakalım. Memlekette belediye bırakmadın Enver Yılmaz daha ne yapacaksın? gel anlat" dedi.

ENVER YILMAZ SEÇMENİNE YALAN KONUŞUYOR
Enver Yılmaz'ın Ordululara ve Ordulu seçmenlere özellikle beldelere yalan konuştuğunu da ileri süren Enginyurt şöyle devam etti; "Bakınız bunlar beldeleri kapattığında biz çıkıp dedikki bu 53 beldeyi kapatmayın, beldeleri kaderlerine terk etmeyin. Siz kapatsanız dahi biz açacağız dediğimizde bunlar bize güldüler hatta dalga geçtiler. 'Biz kapattık ya sen nasıl açacaksın diye' alay ettiler. O günden itibaren biz Ordu'nun bütün beldelerine söz verdik dedik ki onlar kapatsın ama biz bütün beledeleri Büyükşehir Koordinasyon Merkezi adı altında yeniden açacağız. Bir tane belediye personelide işinden, aşından olmayacak diye söz verdik ve hala da sözümüzün arkasındayız. Büyükşehirde ve Gürgentepe'de MHP iktidar olduğu gün bütün beldelerimizi yeniden hizmete açacağız. buda bizim namus borcumuzdur. Bu kararlılığımızı gören Enver Yılmaz Gölköy'e gitti baktı ki kendisine ilgi ve alaka çok az ve o gün de ben Gölköy'de 3 Bin kişiye miting verdim. Enver Yılmaz bu sefer bizim söylediğimiz sözlere geldi, biz beldelere bir yerine üç vereceğiz demeye başladı, daha iyi hizmet vereceğiz demeye başladı. Nasıl vereceksin Enver Yılmaz kapattığın belediyelerin personelleri şimdi havuzda değil mi? 30 Mart'ta nereye atayacaklar diye bu insanlar endişe içinde beklemiyorlar mı? Bir belde belediye Başkanının yapamadığı getiremediği hizmetleri şimdi eski köyde bir muhtar nasıl yapacak? Gürgentepe'nin bir ucundan bir ucuna millet 2 saatte zor gidiyorken sen nasıl yapacaksın gel burada bunları anlat. Sende yapamayacağını biliyorsun baktın ki Gölköy'de, Gürgentepe'de, Akkuş'da, Fatsa'da ve gittiğin bir çok yerde sana ilgi alaka yok bu kez döndün başbakanın eteğine sarılarak oyu bana değil başbakana vereceksiniz aman ha sakın başbakanımızı yalnız bırakmayın demeye başladın. Niye bu seçimler başbakan seçme seçimimi? Bu seçimler Ordu'da Cemal Enginyurt'u, Seyit Torun'u, Enver Yılmaz'ı seçimi seçme seçimi değil mi? Sen adam gibi çıkıp kendi adına neden oy istemiyorsun? Adamsan adam gibi çık kendi adına oy istesene ama isteyemiyorsun. Biz inanıyoruz ki Eskiköylüler kapattığın, kaderine terk ettiğin Eskiköylüler 30 Mart'ta seni geldiğin o İstanbul'a geri gönderecek ve Büyükşehir'de Cemal Enginyurt'a, Gürgentepe'de de inşallah Günay Şanlı kardeşimize destek verecekler" diye konuştu.,

MHP, ORDU'YU, GÜRGENTEPE'Yİ, ESKİKÖY'Ü MAHCUP ETMEYECEK
Gürgentepe'nin temel sorunlarına da dikkat çeken Enginyurt partisinin önemli bazı projeleri ile Eskiköy'ü ve Gürgentepe'yi nasıl kalkındıracaklarını da şu şekilde sıraladı; "Ben 2-3 aydır söylüyorum, Ordu'da 10 Bin gencimizi iş sahibi yapacağız. Nasıl mı bakın bir tanesi de Gürgentepe'ye açılacak olan Yaşlılar Yaşam Merkezi açacağız. Yine Gürgentepe'de de 700 engelli kardeşimiz var. Her ilçeye bir Engelli Yaşam Merkezi kuracağız. Çalışan anne ve babalar için her ilçeye kreş kuracağız. Yine her ilçeye gençilik merkezleri açacağız. Burada Kurşunçalı Ormanlarını Geyik Turizmine açarak Dünyanın en büyük av turizmi olduğu alan haline getireceğim. Ordu'ya büyük bir çöp arıtma fabrikası kuracağım. Ordu Merkez Fatsa ve Ünye'de de hasta refaketçileri için misafirhane açacağız. Bunun yanı sıra Balık Fabrikaları ve Ünye-Fatsa-Ordu limanlarını da tam kapasiteli hale getireceğim. Ordu'nun bütün yollarını birbirine bağlayarak Eskiköy'den, Aslancami'den Fatsa'ya 20 dakikada inecek çift şeritli yol yapacağız. Mersudiye-Gölköy-Gürgentepe-Ulubey-Ordu yolunu çift şerit yol yaparak, Mesudiye'den Gölköy'e geldikten sonra Aydoğan-Alanyurt-Hapan-Alacalar-Aybastı-Alankent-Korgan-Kumru-Akkuş-Salman-Seferli-Kusköy-İlküvez-Çaybaşı-İkizce'yi birbirine bağlayarak bu şhrin bir ucundan bir ucuna en fazla 2 saatte gidilir bir hale getirerek aynı zamanda da İç Anadolu'yu da Ordu'ya bağlamış olacağım. İşte bu hizmetleri sizlere kavuşturmak için 30 Mart'ta Gürgentepe'de Günay Şanlı kardeşimizi, Büyükşehir'de de kendimi sizlere teslim ediyor vereceğiniz destekler içinde şimdiden hepinize teşekkür ediyorum. Biz sizi bu sefer mahçup etmeyeceğiz. Bu seçimde adam gibi adam yürekli bir ses seçeceğinize inanıyor hepinizi Allah'a emanet ediyorum."Haber Merkezi



Editör: Haber Merkezi