Yüzlerce araç konvoyu ilçe girişinde karşılanan Enginyurt’a Çamaş’ta ilgi ise hayli yüksek oldu. Çamaş Belediye Başkanı ve MHP Çamaş Belediye Başkan Adayı Yaşar Aktaş ile ilçe meydanında düzenlenen miting de halka hitap eden Enginyurt seçim öncesi önemli uyarılarda bulundu.

“ORDU’YA BAŞBAKAN MI OTURACAK?”

Enginyurt yaptığı konuşmada; “Aziz Çamaşlılıar önümüzde ki seçim bir yerel seçim. Lakin birileri bunu yerel seçim olmaktan çıkardı. Yalvarıyorlar kapı kapı, aman ha aman Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çık diye. Aman ha bak bu başbakanın seçimi, tamam da Pazar günü seçim bittiğinde Çamaş Belediyesine sayın başbakan mı oturacak? Ordu Büyükşehir Belediyesine sayın başbakan mı oturacak? Dolayısıyla bu seçim niye başbakanın seçimi? Bırakın Çamaşlı dün olduğu gibi Çamaş’ı kimin yöneteceğine kendi karar versin. Çamaşlı sayın başbakana sahip çıkmadı mı? 12 yıldır sayın başbakana Çamaş’tan en yüksek düzeyden oy çıkmadı mı? Ama bu seçimde bırakında bu seçimde Çamaşlı da, Ordulu da kendilerini kimin yöneteceğine kendileri karar versin. Ama maalesef sayın başbakan da bu seçimi genelleştirmeye başladı.

Sayın başbakan miting meydanlarında Devlet Bahçeli’nin, Fefhullah Gülen’in evladı yoktur diyor. Evladı veren Allah’tır. Canı veren Allah’tır. Sayın başbakan bir insanın evladı olmaması demek devlet yönetmemek mi demektir? İyi insan olmaması demek mi? Fethullah Gülen’in evladı yok ama dünyanın dört bir yanında açtığı okullarda ki öğrencileri onun evladı olmaktan onur duyuyor, gurur duyuyor. Devlet Bahçeli’nin evladı yok ama biz Türk Milliyetçileri ve milyonlarca Türk evladı onun evladı olmaktan onur duyuyor, gurur duyuyoruz. Rahmetli Bülent Ecevit’in de evladı yoktu, ama adam gibi adamdı, ne soydurdu, ne çaldırdı, Mustafa Kemal Atatürk’ün de evladı yoktu, ama 75 Milyon Türk ona evlat olmaktan onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz. Bu nasıl bir siyaset anlayışı” dedi.

“KASET SENİN OLUNCA MAĞDUR EDEBİYATI YAPIYORSUN”

Konuşmasında kaset olaylarına da değinen Enginyurt; “Yine sayın başbakan Ordu meydanında feryad ediyor. Bana diyor kaset hazırladılar, kasetleri montaj yaptılar diyor. Bunlar kasetçi, bunlar montajcı diyor. Arkasından aynı başbakan diyor ki, sizin bu İdris varya bu İdris niye aday olmadı biliyormusunuz, çünkü onun da kasedi var onun da kasedi var diyor. Ey sayın başbakan senin kasedin olunca mağdur edebiyatı yapıyorsun da, İdris Naim Şahin’in olunca da kasedi var diyerek miting meydanında bağırmak, çağırmak sana yakışıyor mu? Madem kaset üzerinden siyaset yapmak doğru değilse, sen niye kaset üzerinden siyaset yapıyorsun? Aziz Çamaşlılar bu seçim Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli seçimi değil. Bu seçim bize göre adam gibi adam seçme seçimi. Bu seçim Çamaş’ta Yaşar Aktaş seçimi. Bu seçim Ordu Büyükşehir’de Cemal Enginyurt’u seçme seçimi. Dolayısıyla tavsiyemiz şudur ki, ülkeyi bölmeye gerek yok, kavgaya, gürültüye gerek yok” diye konuştu.Haber Merkezi



Editör: Haber Merkezi