CHP Altınordu İlçe Başkanı Mustafa Kemal, 5 Haziran dünya çevre günü nedeni ile bir basın açıklaması yaptı. Kemal yaptığı yazılı basın açıklamasında “Daha yaşanabilir, daha yeşil, daha nefes alabileceğimiz ve daha temiz bir dünyada yaşamak herkesin hakkıdır dedi.
Mustafa Kemal açıklamasına şöyle devam etti: Bu hak çevrenin korunmasıyla taçlanacaktır. Bu nedenle her yıl 5 Haziran Dünya Çevre günü olarak kutlanmaktadır. Ne var ki ülkemizde bu kutlamaların hiç de amacına uygun kutlandığı söylenemez. Bazı çevrelere rant sağlamak adına çevre katliamı da yapılmaktadır. 
Yeri uygunsa ve mutlak ihtiyaç ise hidroelektrik santralleri bu zamana kadar yapıldığı gibi bugünde yapılabilir. Ancak HES adı altında yapılan ve derelerimizin yok edilmesi anlamına gelen uygulamalar nefesimizi daraltmaktadır. Su kaynaklarımız kurutulmaktadır. Doğanın eko yapısı yok edilmektedir. Doğasına sahip çıkan Rizeli annelerimiz ve bacılarımız dayak yemektedir.
 Bu dayak en son örnektir. 
Kemal, Bize dayatılan ve çevrenin yıkımı anlamına gelen Nükleer santral yapımından da taviz vermeyenler halkımızın sağlığını yok saymaktadırlar. Dünya ülkelerinin hızla terk etmeye başladığı nükleer santraller ne yazık ki bizde hızla yapılmaya çalışılmaktadır. 
Bu ne yaman çelişkidir. Türkiye bunları hak etmiyor. Daha rahat nefes alabileceğimiz bir çevre için mücadele her bireyin görevi olmalıdır dedi.
Kemal son olarak sözlerini Her türlü çevre kirliğine de karşı durmalıyız. Güç birliği başarmanın temel taşıdır diyerek tamamladı.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi