OrduYorum/Bilal Akçay

Olukça kalabalık Ulubey mitinginde Başkan Torun hemşerilerine seslendi. Seyit Torun şöyle konuştu: “Hiçbir ideolojik ayrım göstermeden hep birlikte Ulubey için çalışmıştık. Hiç yalnız bırakmadınız. Sizlerden aldığım enerjiyle devam ettim. Eğer bir Seyit Torun varsa, eğer bir başarı varsa, bunun mimarı sizlersiniz. Bakın Ordu burada, Ulubey bütün mahalle ve köyleriyle burada. Sizler, kimin çalıştığını, kimin laf ebeliği yaptığını çok iyi biliyorsunuz...”
 
Ordu Belediye Başkanı ve CHP Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Seyit Torun Ulubey İlçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Soğuk hava şartlarına rağmen yoğun izdihamın yaşandığı mitingde konuşan Başkan Torun burada halkın sevgi gösterileriyle ve  ‘Başkan Torun’ sloganlarıyla karşılandı. Coşkulu kalabalığın ilgisi karşısında  çok mutlu olduğunu belirten Torun, hava şartlarına rağmen kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara, “Böyle bir sisli ve yağmurlu havada burada olduğunuz, bizlere kucaklarınızı açtığınız için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
“Eğer bir Seyit Torun varsa bunun eseri sizlersiniz”

Başkan Torun, 1994 yılında Ulubey Belediye Başkanı seçilmeden önce yaptığı bir konuşmadan örnekler vererek hiçbir ideolojik ayrım yapmaksızın Ulubey’e ve daha sonra belediye başkanı seçildiği Ordu’ya hizmet ettiğini anlattı. Başkan Torun sözlerine şöyle devam etti: “1994 yılında bundan tam 20 yıl önce yine burada konuşmuştum, demiştim ki size, “Benim için çocuk diyorlar, daha küçük diyorlar yaşı yetmez diyorlar. Ben sizin evladınızım size hizmet etmek istiyorum” demiştim. O günlerde bana isim kattınız, bana unvan kattınız. Ben de beş yıl Ulubey’imize hizmet etmeye çalıştım. Hiçbir siyasi ayrım göstermeden hep birlikte Ulubey için çalışmıştık. 2004’de yapılan Ordu Belediye Başkanlığı seçiminde, beni o saate kadar hiç yalnız bırakmadınız. Sizlerden aldığım enerjiyle devam ettim. Eğer bir Seyit Torun varsa bunun eseri sizlersiniz, eğer bir başarı varsa bunun eseri sizlersiniz.” 
 
“Kimse laf ebeliği yapmayacak”


Konuşması sık sık  alkışlarla kesilen Başkan Torun’, Ulubey'e şimdi çeşitli vaatlerde bulunan ama bu zamana kadar verdikleri hiç bir vaadi yerini getirmeyenleri de eleştirdi. Başkan Torun, “Bu meydanda konuşanlar on yıl boyunca neler yapmışlar gelip anlatsınlar. Herkes görev yaptığı yıllar içinde ne yaptıysa bunu söyleyecek, laf ebeliği yapmayacak. Hizmetlerini anlatacak. Benim insanımın işe aşa ihtiyacı var, hizmete ihtiyacı var” şeklinde konuştu.
 
“Ulubey’in makus talihi değişecek”


Coşkulu kalabalığın “Ulubey seninle gurur duruyor” sloganları eşliğinde sözlerine devam eden Başkan Torun, Ordu’nun marka kent olduğunu vurgulayarak, yerli ve yabancı yatırımcının gözünü Ordu’ya diktiğini belirtti. Bu gelişimde Ulubey ve Ordu halkının desteği olduğunu belirten Başkan Torun, aynı desteği Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında da görmek istediğinin altını çizdi. Seyit Torun, Ulubeyli hemşehrilerinden partisinin Ulubey Belediye Başkan Adayı Sami Torun için de söz istedi. Başkan Torun konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ordu artık marka kent oldu. Yerli ve yabancı yatırımcı Ordumuza yatırım yapmak için sıraya girdi. Bu topraklara doğduğum yere borcum var borcum henüz bitmedi. İnşallah bu gelişmeyi Ulubey’e de aktaracağız. Ulubey bıraktığımız gibi duruyor. Ama artık Ulubey’in makus talihi değişecek. Ulubey Ordu’nun gücünden istifade edecek, Ulubey büyüyecek, gelişecek. Şimdi Ulubey için, acaba ben daha ne yapabilirim, biz birlikte ne yapabiliriz diye düşünüyorum.”
 
“Birileri fotoğraf çekiyordur, kaç kişi var diye. Bütün Ulubey burada”  

Başkan Torun, doğup büyüdüğü ve bir dönem hizmet verdiği Ulubey ilçe halkıyla iç içe olduğunu belirten konuşmasında diğer siyasi parti liderlerine de gönderme yaptı. Ordu ve Ulubey halkının yanında olduğunu belirten Başkan Torun, 30 Mart sonrasında Ordu’nun her köşesine hizmet götüreceklerini söyledi. “Eminim birileri fotoğraf çekiyordur, kaç kişi var diye. Bakın Ordu burada, Ulubey bütün mahalle ve köyleriyle burada” diyen Başkan Torun, “Ben fırıncı Hikmet Torun’un oğluyum. Burada mutlaka iyi gün ve kötü günde hep beraber olduk. Elini sıkmadığım kimse yoktur burada. 94 yılında şunu demiştim: 'Ben sizin bağınızda biten bir fidanım. İster sıcak su dökün kurutun, ister artık soğuk su dökün yeşertin.'  Sağ olunuz soğuk su verdiniz, yeşerttiniz, o fidan artık ağaç oldu. Hizmetkârınızım, biz siyaseti zenginleşme olarak kabul etmedik, hep sizin gibi olduk. Bütün cadde ve sokaklarda vatandaşımın hep yanında oldum. Göreceksiniz Ordu Büyükşehir’de de isim yapacak” ifadelerini kullandı.
 
“Başkan Torun” sloganlarıyla inleyen Ulubey mitingi, vatandaşların Başkan Torun’la hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından son buldu.   

Editör: Haber Merkezi