Ordu`nun ve Orduluların sorunlarını tek tek Meclis gündemine taşıyan Milletvekili Yıldız’ın bu kez gündeminde, “Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kredi kullanıp icralık Olan Ordulu üreticilerimiz” ve “Sosyal Güvenlik Kurumu`na prim borcu olan vatandaşlarımız” vardı.   

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kredi kullanan üreticilerimizin sorunlarını gündeme getirerek “toplam borç tutarını ve kaç üreticinin bu kredi borçları sebebiyle icra takibine uğradığını” Meclis gündemine taşıyarak,  Bakan Eker`den şu soruların cevabını istedi.

1-    Ordu`da , Ziraat Bankası’na olan borcundan dolayı icralık olan kaç üretici bulunmaktadır? Toplam borç tutarı ne kadardır? İlçe İlçe sayıları nedir?

2-    Ordu`da Tarım Kredi Kooperatifine olan borcundan dolayı icralık olan kaç üretici bulunmaktadır? Toplam borç tutarı ne kadardır? İlçe İlçe sayıları nedir?

Bir önergede, Sosyal Güvenlik Kurumu`na prim borcu olan vatandaşlarımızla ilgili olarak veren Milletvekili Yıldız,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik`ten şu soruların yanıtlarını istedi. 

1-    Ordu`da, Sosyal Güvenlik Kurumuna prim borcu olan kaç kişi bulunmaktadır? Prim borçlarının toplamı nedir?

2-    Ordu`da 2002-2013 yılları arasında SGK Prim borcundan dolayı haklarında yasal işlem başlatılan kişi sayısı kaçtır?

3-    Ordu`da Genel Sağlık Sigortası kapsamında borcu olan kaç kişi bulunmaktadır?Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi