Beni ilgilendirmiyorsun.
Her insan kendi bacağından asılır.
Paran var ise adamsın.
Paran kadar konuş.
Cürmün kadar yer tutarsın.
Ateş olmayan yerden...
gibi...gibi...ve de gibi...
Belki de ;yaşamın adı:Gibi...
Çevrem çok kalabalık olduğu zamanlardan geçtiğim gibi...
İçimin yanlız kaldığı an'ları da yaşadım.
Yaş ve Kuru arasında bocaladığım,
İki dere arasında kaldığım zamanlar oldu.
Siyaset denilen iğrenç bir Mesleği hiç tanımadım ama Siyasetin daima içinde kaldım.
Anlayanlar ve anlamayanlar anlatsın diyemedim.
Anlat ,Anlat heyecanlı oluyor sataşmasına uğradım.
Hani denilir ya(!) "Zırt Erenköy" diyemedim.
O zamanlar Ermiştim(K)....
İlk kurşun Şehit'im;Giresun-Eynesil ilçesinde bir lise öğrencisiydi.Fatsa-Ordu_Giresun ve Trabzon'un bir çok İlçesinden on'lar oradaydık.Ellerimiz havadan ilk yeminimizi yaptık.
Yeminler ve Andlarımızın ne kadar süreceğini bilmeden ve ağız dolusu bağırırken yüreklerimiz tatilde olduğunu yıllar sonrası öğrendim.
Mi;acaba..?
Mahallem salyangoz karşıtı bir yerleşke ,Salyangoz zamanı geldiğinde ise poşet ve çuvallar dolusu topluyor,satıyor ve üzerinde ekmek yiyor.Ne biçim işte diyorum.
Esnaf arkadaşlarım,Ağaç doğramacısın dan,Ekmek fırın işletmecisine,Büfecisinden Lokantacısına,Bakkalından Terzi olanın kadar Salyangoz alıcısı-satıcısı olmaya namzet oldular.Günah ve keçi pazarda satılmadı ama işlenildiğini öğrendim.
İbadethanelerde en çok;Allah ve Paygamber adlarını işittiğimiz halde en çok yine bu inançların sömürü ,soygun ve yalana muhatap olduğunu gördüm.
Her Türk-Müslüman Ailesi evladı olarak;Sübyan mekteplerinde en azından Namaz sureleri denilerek yollandım,Hatim denilerek defalarca hatim tamamladım.Türkçe meal-i çözüm yapılamadığından yarı yolda tek başıma kaldım.
Yol çıkmaz denildi,Zaman gelecek sizleri dere-tepelerden parçalarınız toplanılacak denilerek korku yaratılmak istenildi,Yalan ve sahtekar olmaktan daha iyisi ;İsyancı olmaktır diyerek ;İsyan bayrağına sarıldım:Devrimci oldum.
O ,aşamadan sonra ;Benim de Devletim olan Türkiye Cumhuriyet yöneticileri ;Anarşist-Terörist hemde en kızılından ilan ederek ve de Meşhur 141 maddesinin 1.fıkrasına sığınarak;İdamımı istediler.
Gülme sırası bana gelmişti.
Güldüm,
Güldüm 
ve,Yine Güldüm.
Demek ki adam yerine konulmuştum.
Şimdi Ankara'dan ses yükseldiğinde kaç kişi "ADAM" yerine konulacak acaba diyorum.
Nisan belki de Adam olma anı diye bekliyorum...
Selam ve Hoşcakalın...