OrduYorum / Samet Karadağ FM

Bir hafta önce Antalyaspor’u deplasmanda 2-1 yenen Orduspor aradan sadece bir hafta bile geçmeden kendi sahasında Elazığspor’a 6-1 yenilmesi takımda şok etkisi yarattı. Orduspor taraftarlarının sezon geneline bakıldığında daha fazla destek verdiği karşılaşmada hem performans olarak hem de skor olarak herkesi şaşırttı. Farklı mağlubiyetin sebebine bakıldığında herkes farklı şeyler konuşurken, asıl nedenlerin Orduspor’un geleceği için hiç iç açıcı olmadığı görülüyor.

TOLGA YILMAZ VE TAHA KENANOĞLU NEDEN KADRO DIŞI

Orduspor’da ikinci yarıda Boluspor maçı hariç oynanan 3 maçta ilk 11’de maça başlayan Tolga Yılmaz ve Adanaspor maçının son 5 dakikasında oyuna giren Taha Kenanoğlu, Elazığspor maçı öncesi sürpriz bir şekilde U21 takımına geri gönderildi. 17 yaşındaki Tolga Yılmaz’ın gösterdiği iyi performansa rağmen 21 yaşaltı takımına geri gönderilmesi oyuncunun moralini hayli bozarken, Tolga Yılmaz’ın hakkının yendiğini düşünen bazı Ordusporlu futbolcuların verilen karar nedeniyle küplere bindiği söyleniyor.

Teknik ekibin verdiği karar sonucu U21 takımına geri gönderilen iki oyuncu 5-2 galibiyetle biten U21 maçında 3 gol atarken 2 asist yaptı ( Taha Kenanoğlu 3 gol, Tolga Yılmaz 2 asist ).

FARKLI MAĞLUBİYETİN SEBEBİ HÜSEYİN HOCA

Orduspor’da 6-1’lik farklı mağlubiyetin tek nedeninin Hüseyin Özcan olduğu gözle görülür gerçek olarak görülüyor. Ziya Doğan sonrasında takımın başında gelen Hüsaeyin Özcan, takıma yeteri kadar idman yaptırmadığı belirtilirken, kadro seçiminde de adil davranmadığı tüm gerçekliği ile görülüyor.

AHBAP-ÇAVUŞ İLİŞKİSİ

Hüseyin Özcan’ın takıma gelmesiyle ahbap-çavuş ilişkisinin fazlasıyla arttığı ve kadro seçiminde adil davranılmadığı için güvensizlik olduğu belirttildi. Elazığspor maçı öncesi Taha ve Tolga’nın kadro dışı kalıp bu sezon hiç oynamayan Doğancan Aynacı’nın ilk 11’de maça başlaması kafalarda fazlasıyla soru işareti bıraktı. Oyuna sonradan giren Oğuz Yılmaz’ında aynı şeklide antreman performansına bakılmaksızın sahaya sürüldüğü söylentileri Ordu’da hızla yayılmaya başladı.

MADDİ KRİZ KAPIYA DAYANDI

Orduspor’da sezon genelinde de olan mali kriz, bu haftalarda fazlasıyla etkisini göstermeye başladı. Elazığspor maçı sonrası tribünlere giden kaptan Hüsamettin Tut’un ”ekmek alacak para bile vermiyorlar” dedigi biliniyor.

PRİM SÖZÜ KAFALARI KARIŞTIRDI

Antalyaspor maçı sonrasında Elazığspor galibiyeti için takıma prim sözü vermeyen Ordulu devlet büyükleri ve Ordulu işadamlar yaptıklarının iyi birşey olacağını zannettiler ki bazıları 3 maçlık galibiyet prim sözü verdi. Ordusporlu genç oyuncular medyada çıkan bu haberler sonrasında sık sık prim konusunu sorarken, zaten maddi krizde olan takım mağlup moraller iyice bozuldu.

SINIFLARA KADAR KAMEREA

Orduspor’da Antalyaspor galibeti sonrasında takım bir anda Türkiye’nin gündemine oturdu. Yerel gazatelere haricinde ulusal gazetelerde tam sayfa haber yaparken, bazı televizyon kanalları liseye giden öğrencilerin sınıflarına kadar kamera sokarak, takımdaki beklentilerein bir anda büyümesine neden oldu.

Editör: Haber Merkezi