Orduspor'un Afyon kampı öncesinde Ordu'da sözleşme imzalattğı Kamerunlu forvet Alphonse Kevin Assiga ile özel röportaj gerçekleştirdik.

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'de 2 yabancı hakkı bulunan Orduspor'da, Afyon kampı öncesinde 1 isim taraftarlara tanıtılmıştı. Kamerun U23 Milli Takımı forvet Kevin Assiga, Orduspor'un sezon başında başlayan deneme antremanlarından beri takımda yer alırken, Zafer Öztürk tarafından beğenilerek kadroya katıldı.

Önümüzdeki sezon Orduspor'un en büyük gol silahı olacak olan Kevin Assiga ile yeni sezon öncesinde hem transferi hem de hedefleri ile ilgili önemli bir röportaj yaptık. İlk kez Türkiye'de forma giyecek olan 20 yaşındaki forvet sorularımıza tüm samimiyeti ile cevap verdi.

Öncelikle Orduspor'a hoşgeldin. Kamerun doğumlusun ve futbola orada başladın. Bu sezonda ilk kez Türkiye Ligi'nde Orduspor forması ile mücadele edeceksin.-Taraftarlar seni merak ediyor. Kendinden bahseder misin ? Özetle Assiga kimdir ?

Adım Alphonse Kevin Assiga, 20 yaşındayım. Kamerun Milli takımı oyuncusuyum ve aynı zamanda buraya gelmeden önce Kamerun Ligi takımlarından Ahala'da takım kaptanlığı yapıyordum. Sol forvet oyuncusuyum. Bu takım için oynamak için can atıyorum. Orduspor'da bir başarı yakalamak istiyorum. Futbol güzel bir oyun ben de bu oyunda rakiplere meydan okumayı seviyorum.

Transfer olmadan önce Orduspor'u biliyor muydun ?

Orduspor'u bilmiyordum ancak bana Orduspor'un iyi ve güzel geçmişe sahip olduğu hakkında bir sürü bilgi verdiler ve yavaş yavaş öğreniyorum.

Şu an Afyon kampında hazırlıklar sürüyor. Sen ilk günden itibaren takımla birlikte çalıştın. Takımı nasıl buluyorsun ?

Benim takımda gözlemlediğim en önemli şey şu. Orduspor bu sezon yeni bir takım oluyor. Güzel bir ekip var. Bu ekipte de kazanma hırsı olan bir sürü genç var.

Bu sezon hem takım olarak hem de bireysel hedeflerin neler ?

Daha önceden de dediğim gibi benim Orduspor'da en büyük hedefim başarı yakalamak. Takım başarı yakaladı takdirde ben de yakalamış olacağım. Bu yolda mücadele etmemiz çok önemli.

İlk kez Türkiye'de forma giyeceksin. Türkiye Liglerindenbildiğin takım var mı ?

Evet. Türkiye'de üst ligde mücadele eden Galatasaray'ı biliyorum.

Orduspor daha önce profesyonel liglerde mücadele etti. Bu sezon tarihinde ilk kez bu ligde oynayacak. Bu ligde takımın şansını nasıl görüyorsun ?

Şu an kamptayız ve ligin başlamasına az kaldı. Ben takımın iyi bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Tabiki de eksiklerimiz var ama sabır ve inanç başarıyı da getirecektir.

Son olarak Orduspor taraftarlarına ne söylemek istersin ?

Orduspor taraftarlarından tek isteğim yeni sezonda bize inanmaları. Sabırla bizim arkamızda durup bize inanırlarsa bizde onların istedikleri başarıyı yakalarız. Orduspor için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum. İnşallah Orduspor şampiyon olacak.

SAMET KARADAĞ / ÖZEL RÖPORTAJ

Editör: Haber Merkezi