OrduYorum / Samet Karadağ FM

Orduspor takımında farklı galiyetten daha fazla yüzleri güldüren gelişme yaşandı. Orduspor coach'u Alper Durur maçın farka gitmesiyle birlikte altyapıdan yetişen 15 yaşındaki Feyzanur Kurt'u oyuna aldı ve 1 dakika sahada kalan  Feyzanur serbest atıştan sayı bularak bu yaş için uzak görülen hayallerini gerçekleştirdi.

 Orduspor Kadın Basketbol takımının en genç süre alan ve sayı atan ismi olan 15 yaşındaki Feyzanur Kurt ile özel röportaj gerçekleştirdik.

 
Orduspor Kadın Basketbolu geleceği adına yüzleri güldürdün. Peki tanımayanlar için Feyzanur Kurt kimdir ?

 1999 Ordu doğumluyum. Fatih Lisesi 2.sınıf öğrencisiyim.


Basketbola ne zaman başladın ? Ailen sana destek oldu mu ?

 

Basketbola 2012 yılında Orduspor Basketbol okulunda başladım. Aslında basketbola başlamadan önce fazla sevmiyordum hatta arkadaşlarla futbol oynuyordum. Eski Galatasaraylı Işıl Alben sayesinden basketbola başladım. Annem ilk başlarda istemiyordu oynamamı. Özellikle sakatlandığım zamanlar bırakmamı istiyordu. Babam ise tam tersine çok destek oldu bana. A takımda oynamaya başlamadan önce Orduspor Basketbol takımında ve okul takımlarında basketbol oynadım.

  

İlk kez süre aldığın maçı anlatır mısın ? Neler hissettin o an ?

 

Ordu'da oynanan Samsun Canik Belediye maçıydı. O maçta ilk kez kadroya girmiştim. Daha önceleri kadroya giremediğim için maçları tribünden izliyordum. Maç başlayınca bench'te oturuyordum ama tribündeymişim gibi hissettim. Çünkü aklımda oyuna girmek gibi bir düşünce yoktu. Maçın sonlarına doğru ' Feyzanur hazırlan ' dediklerini duydum. Önce korktum, oyuna girmek istemedim ama ablalarım çok yardımcı oldular. Bana moral vermeye çalıştılar. İstemeye istemeye oyuna girdim. Tribünden de ismin tezahürat edilince daha da heyecanlandım. Sonra bir baktım teknik faulden kazandığımız serbest atışı sayıya çevirdiğim. Sadece maça girerken değil maç bitince bile heyecanım devam ediyordu.

  

Samsun Canik Belediye maçından sonra kadroya girdin mi ?

 

Evet. Edirnespor deplasmanı, Ordu'da oynanan AGÜ spor ve İstanbul'da oynanan İstanbul Üniversite BGD maçlarında kadroya girdim ancak süre alamadım. Özellikle deplasman maçı için gittiğim İstanbul'a ilk kez gitmiştim. Ben çok heyecanlıydım ama annemde bizle beraber gelmişti. Onun heyecanı sayesinden ben kendi heyecanımı unuttum.

 

Sana takımda yardımcı olanlar var mı ?

 

Herkes çok yardımcı oluyor. Zaten coach Alper hoca olsun Oktay abi olsun çok iyi insanlar ve çok yardımları dokunuyor. Takım içinde de ablalarım yardım ediyor. 

 
En sevdiğin basketbolcu kim ?

 

Tabiki de basketbola başlama sebebim olan Işıl Alben. Zaten Galatasaraylıyım. O Türkiye'den ayrıldığında çok üzülmüştüm. Birde maç için ilk kez Ordu'ya geldiği zaman göremediğim için ağlamıştım ama sonraki maçta gördüm ve fotoğraf çektirdim. Orduspor'da ise Tan White'ı çok seviyordum. Bizi benzetelenler çok oluyor. Bazen aynı takımda oynadığımıza inanmıyorum.



Orduspor Basketbol okulu takımında oynarken bugünleri hayal ediyor muydun ?

 

Hayalllerimde vardı bir gün Orduspor forması giymek. Ama bu kadar erken olacağını tahmin etmezdim bile. Hayallerimde bile olmaz gözüyle bakıyordum ama herşey çok çabuk gelişti.

  

Peki ya son olarak çok genç yaşta hayallerininde ötesinde olan Orduspor forması giyen birisi olarak yeni hedeflerin ne ?

 

Şu an tek istediğim kendimi geliştirmek. Herkesten basketbol adına birşeyler öğrenmeye çalışıyorum. Şu ana kadar bir maçta  süre aldım ama kadroya girerek bench'te oturmak bile büyük tecrübe oluyor.  Orada otururken bile çok şey öğreniyorum. Daha sonra hayranı olduğum Işıl Alben'le aynı takımda oynamak aynı formayı giymek istiyorum. Tabi bir de A Milli takım var.

 

 

Editör: Haber Merkezi