2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de karşılaşmalar gecikmeli de olsa başladı. Ordu'yu temsil eden Ünye 1957 Spor ile Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü aynı grupta yer aldı. Sezonun ilk maçında ise Ordu derbisi Ordu 19 Eylül Stadyumu'nda oynandı.İki ekipte yenilenen kadroları ile sahaya çıkarken, ilk yarıda iki ekip birbirinin gücünü test etti. Karşılaşmanın ilk golünü ise konuk ekip Ünye 1957 Spor buldu. Yeşil-Beyazlı ekibin tecrübeli forveti Emrah Metoğlu müthiş bir kafa vuruşu ile maçın ilk golünü attı. İkinci yarıda Muhammed Kurt'un oyuna girmesiyle daha etkili olan Mor-Beyazlı ekipte ise sahneye 70.dakikada İlker çıktı. İlker Ataseven, Emrah'a nazire yaparcasına müthiş bir kafa vuruşu ile takımına beraberliği getirdi.Karşılaşmanın son 20 dakikasında heyecan oldukça yükselmesine rağmen başka gol olmadı ve hem Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü hem de Ünye 1957 Spor ilk haftayı bir puanla kapattı.
MAÇTAN DAKİKALAR:

Dakika 10: Ünye 1957 Spor atağında topu uzaklaştıran Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ani atağa kalktı. Sağ kanada atılan topa hareketlenen Oğuz’a Ünye 1957 Spor kalecisi Doğan zamanlama hatası ile ceza sahası dışında faul yaptı. Hakem sarı kart ile cezalandırdı.
Dakika 18: Mor-Beyazlı ekip sol kanattan etkili geldi. Sol kanata atılan maçın ilk net pozisyonunda meşin yuvarlak üstten auta gitti. 
Dakika 28: Ünye 1957 Spor atağında Emrah’a atılan ara pasında Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü savunması araya girdi. Sağ kanada giden topu kapan Yeşil-Beyazlılar içeriye iyi bir orta yapıldı ve Emrah müthiş bir kafa vuruşu ile takımını 1-0 öne geçidi.
Dakika 42: Arda’nın savunma arkasına atılan pasta Ünye 1957 Spor savunması büyük bir hata yaptı. Oğuz bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak Doğan Özcan yakın mesafeden gelen şutu önlemeyi başardı.
Dakika 44: Kontra atakta bir anda 4’e 2 olarak Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü savunmasını yakalayan Ünye 1957 Spor’da Hakan Doğan, net pozisyonu harcayan isim oldu.
Dakika 46: Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü ikinci yarıya hızlı başladı ancak ceza sahasına yapılan orta bir anda Ünye 1957 Spor kontra atağına dönüştü. Rakibini faulle durdurarak atağı kesen Ömercan sarı kart gördü.
Dakika 53: Muhammed’in seri bir şekilde ceza sahasına girmesinin ardından pasını aktardığı Oğuz’un şutunu Ünye 1957 Spor savunması engelledi.
Dakika 62: Savunmadan ileriye çıkan Ömercan’ın sağ çaprazdan şutunda Ünye 1957 Spor kalecisi Doğan çıkardı. Yine Ömercan’ın önünde kalan topta ikinci şutunu çeken Ömercan, meşin yuvarlağı auta gönderdi.
Dakika 64: Sol kanatta topla buluşan Muhammed Kurt’un şutu kaleciyi geçmesine rağmen savunma çizgi üzerinde uzaklaştırdı. Devam eden pozisyonda yine topla buluşan Muhammed Kurt, dört oyuncuyu birden geçerek çektiği şut sol direğin yanından auta gitti.
Dakika 70: Sol kanattan yapılan atakta bir anda auta gidecek diye bekleyen Ünye 1957 Spor savunması topu takip etmeyi bırakırken Oğuz’un ortasında müthiş yükselen İlker beraberlik golünü attı.
Dakika 78: Halil’in serbest vuruşunda topu elinden kaçıran kaleci Doğan, ikinci hamlede güçlükle topa sahip oldu ve son anda pozisyonu engelledi.
Dakika 80: Devrimcan Beyaz’ın sol kanattan yaptığı ortada çok müsait durumda olan Oğuz topu kale yerine auta gönderdi.
Dakika 82: Emrah Metoğlu, ceza sahası içinde Ömercan’ı geçerek zor bir vuruş yaptı ancak top auta gitti.
Dakika 90+3: Ünye 1957 Spor’un kullandığı serbest vuruşta ters bir vuruş yapan Mor-Beyazlı ekibin savunmasının hatasını kaleci Lokman Atakol engelledi.
Stadyum: Ordu 19 Eylül
Hakemler: Muhammed Durkan, Oktay Akıllı, Oğuzhan Çetin
Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü: Lokman Atakol, Eray Eren, Ömercan Aslan, Akın Karaaslan, Devrimcan Beyaz (Dk.82 Eren Yalçın), Arda Saltan, Muharrem Kaban (Dk.52 Halil Aşut), Emre Yüksektepe, Furkan Yıldırım (Dk.45 Muhammed Kurt), İlker Ataseven, Oğuz Saltabaş (Dk.87 Muhammet Ali Pala)
Ünye 1957 Spor: Doğan Özcan, Şükrü Can Yılmaz, Burak Emre Kayan, Rıdvan Coşkun, Mert Özkan, Hakan Çorlak, Hakan Doğan (Dk.73 Ömer Halis Güven), İsmail Şahin (Dk.87 Enes Filiz), Mehmet İncebacak (Dk.73 Mükail Baydır), Selim Dağ (Dk.84 Yekta Sönmez), Emrah Metoğlu 
Goller: Dk.70 İlker Ataseven (Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü) Dk.28 Emrah Metoğlu (Ünye 1957 Spor)
Sarı Kart: Eray Eren, Furkan Yıldırım, Ömercan Aslan (Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği ve Spor Kulübü) Doğan Özcan, Emrah Metoğlu, Hakan Doğan, Şükrü Can Yılmaz, Yekta Sönmez, Mükail Baydır(Ünye 1957 Spor) SAMET KARADAĞ/ ORDU YORUM
Editör: Haber Merkezi