Orduspor devre arasına üzgün giriyor. PTT 1. Lig’in 16. haftasında evinde Alanyaspor’a 2-1 mağlup olan takımımız, devre arasına 7 puanla son sırada girdi. Alanyaspor’a galibiyeti getiren golleri Efecan ve Burak atarken, temsilcimizin tek golünü Ziya kaydetti. İkinci yarıda oyunu rakip sahaya yıkan fakat aradığı golü bir türlü bulamayan Ziya Doğan’ın öğrencilerinin ligin ikinci yarısında göstereceği performans merakla bekleniyor. Mor Beyazlı takımımıza ligde kalmak için 18 maçtan en az 30 puan alması gerekiyor.

Fomichev - Umut Sönmez, Adem Sağlam, Volkan, Hüsamettin - Emrullah, Özgen Erdem, Ulaş, Umut, Ziya - Yasin Ozan11’iyle maça başlayan Orduspor, ilk tehlikeli atağını 24. dakikada gerçekleştirdi. 29. dakikada şok bir gol yiyen Mor Beyazlı takım, golün etkisiyle birlikte oyun olarak toparlanmaya başladı. Dakikalar 42’yi gösterdiğinde Orduspor’da Ziya sahneye çıktı ve şık bir gol attı. 50. dakikada rakip tekrar öne geçti. 71’de Alanyaspor 10 kişi kaldı. Kalan dakikalarda pozisyon üreten Orduspor, gol atamayınca sahadan mağlup ayrılan taraf oldu.

İkinci yarı pozisyon buldu ama…

Orduspor’un kendi evinde Albimo Alayaspor’a yenildiği maçta, ilk yarıdaki etkisiz futbolu yenilgideki büyük nedenlerden bir tanesiydi. İkinci yarıda toparlanan ve Tandia’nın da oyuna girmesiyle üst üste pozisyonlar bulan Mor Şimşekler, rakibinin yaklaşık 25 dakika 10 kişi oynamasına rağmen aradığı golü bir türlü bulamadı.

 Tandia yine forvet

Ziya Doğan geldikten sonra oyuna sonradan giren ve forvet oynayan Tandia, dünde oyuna 55. dakikada girdi ve kalan sürede forvet oynadı. Denizspor maçında da oyuna sonradan giren oyuncu takımı 1-0 gerideyken Mor Beyazlı takımın beraberlik golünü kaydetmişti.

Metin kararı şaşırttı

Orduspor savunmasında görev yapan Ufukhan ve orta sahada oynayan Metin maça 11’de başlayacaktı. Fakat iki oyuncuda ısınma hareketlerini gerçekleştirirken aniden sakatlık geçirdi. İlerleyen dakikalarda kendini iyi hisseden Metin, 29 dakikada oyuna girdi ve 55 dakikada tekrar oyundan çıktı. İlk golünde hazırlayıcılarından olan Metin’in oyundan çıkması şaşkınlık yarattı.

Hakem açıklamalardan etkilenmiş

Orduspor’un Alanyaspor’la karşılaşacağı maçın hakemi açıklandıktan sonra, yönetimdeki isimlerin Hakem Koray Gençerler hakkındaki açıklamaları gündeme oturmuştu. Maç boyunca takdir haklarını genellikle Orduspor tarafından kullanan Gençerler’in yönetimi Mor Beyazlıların puan almasına yeterli olamadı. Haber Merkezi

 

 

 

Editör: Haber Merkezi