ORDU (AA) - GÖKHAN GÜCÜKLÜOĞLU - Geçen yıl Edirne'de yapılan 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde rakibini yenerek başpehlivanlığı kazanan Fatih Atlı, 2015 ve 2016 yıllarında yapılacak müsabakalarda başpehlivanlığı tekrar elde ederek altın kemerin ebedi sahibi olmayı hedefliyor. 

Atlı, AA muhabirine, geçen yıl elde ettiği başpehlivanlık unvanının kendisi açısından bir gurur vesilesi olduğunu söyledi.

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde çok çalışmasının karşılığı olarak başpehlivanlığı kazandığını anlatan Atlı, "Şimdi amacım 2015 ve 2016 yıllarında yapılacak müsabakalarda başpehlivanlığı tekrar kazanarak altın kemerin ebedi sahibi olmak" dedi.

Bu yılki müsabakalar öncesi hazırlıklara başladığını ifade eden Atlı, "Aralık ayı itibarıyla çalışmalara başladık, Şu an herhangi bir sakatlığım yok. İnşallah işler yolunda gittiği sürece şansta yanım da olduğu sürece Allah bu kemeri bana nasip edecek. Biz buna inanıyoruz ve onun için var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

Başarısındaki en büyük etkenin hiç yılmadan çalışmak olduğunu vurgulayan Atlı, her başarının çok çalışmakla elde edildiğini anlattı.

Genç güreşçilere tavsiyelerde bulunan Atlı, "Yaptıkları müsabakalarda hatalarından ders çıkararak önlerine bakmaları gerekiyor. Çünkü isteyene ve çok çalışana Allah bazı şeyleri nasip ediyor. Ben hiçbir zaman yılmadım, çalıştım ve çalışmaya da devam edeceğim. Allah bize bu gücü, kuvveti verdiği sürece kemer için mücadele edeceğiz. Biz 653 yılık geleneğin temsilcileriyiz. İnşallah bizden sonra geleceklerde bu geleneği en üstlere taşır" ifadesini kullandı. 

- "Bütün rakiplerime özel olarak çalışıyorum"

Atlı, kendisine örnek aldığı güreşçinin Ahmet Taşçı olduğuna işaret ederek, "Onun o gücü, kuvveti ve istikrarı beni hep etkilemiştir. Tabi benim idolüm Ahmet Taşçı" diye konuştu. 

Her rakibine karşı özel çalışmalar yaptığını dile getiren Atlı, "Mehmet Yeşil, Recep Kara, İsmail Balaban... Yine klasik arkadaşlarla çarpışacağız. Bakalım inşallah Allah bize nasip eder. Önce ikinci sonra üçüncü altın kemeri takarız" dedi. 

Kaynak: aa