AMASYA (AA) - Erkekler Hentbol Süper Ligi'nde mücadele eden Amasya Taşova YİBO, ligin 4. haftasında Rainbow Kayseri takımının maça çıkmaması nedeniyle oynanamayan mücadelenin hükmen lehlerine tescil edilmesini istiyor.

Kulüp başkanı Ömer Sayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 Ekim Cumartesi günü oynanması gereken Amasya Taşova YİBO-Rainbow Kayseri maçının, rakip takımın sahaya çıkmaması nedeniyle oynanmadığını anımsattı.

Rakip takıma maç saatine kadar her türlü kolaylığı sağladıklarını, antrenman için kendi sahalarını tahsis ettiklerini anlatan Sayar, maç oynanmadan önceki akşam, rakibin yöneticilerinin maça çıkmama kararı aldığını ve bunu sosyal medyada paylaştıklarını dile getirdi.

Konunun Kayseri Rainbow ile federasyon arasındaki bir anlaşmazlıktan kaynaklandığını vurgulayan Sayar, şunları kaydetti:

"Yapılan görüşmeler sonucu rakip takımın 8 oyuncusuna rapor aldığı öğrenilmiştir. Raporların maçtan önceki gün alındığı ve maç saatinde geri dönüş yolunda Sivas'tan fakslandığı hayretle fark edilmiştir. Bir gece önce rahatsızlanan sporculara alınan rapor neden ertesi gün sabah yerine 14 saat bekletilir ve 350 kilometre yol katettikten sonra fakslanır. Bunun takdirini hentbol kamuoyuna bırakıyoruz. Bu dakikadan sonra maçın tehirini ve tekrarını istemek ne kadar hakkaniyetli olur? Kulüp olarak beklentimiz ileride bu örneklerin çoğalmasını engellemek ve Süper Lig'in saygınlığını artırmak için bu maçın lehimize tescil edilmesidir."

Kaynak: aa