RİZE (AA) - Hentbol Bayanlar Süper Ligi ekiplerinden Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü, 6'sı yabancı 9 sporcuyu kadrosuna kattı.

Ardeşen Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende, Hırvat Nataliya Jankoviç ile Tea Grubisic, Ukraynalı Yuliya Andriychuk, Sırp Tamara Georgijev ve Kristina Graovaç, İzmir Kemalpaşa Ataspor'dan Neslihan Çalışkan, Genç Uşakspor'dan Duygu Sakallı ve Kastamonu Ayyıldızspor'dan Gamze Haşimoğlu, kendilerini Karadeniz ekibine bağlayan sözleşmelere imza attılar. Daha önce resmi imzayı atan Sırp Tanja Vuckoviç ise ülkesinde bulunduğu için törene katılamadı.

Kulüp başkanı Rauf Oğuz, törende yaptığı konuşmada 2015-2016 sezonunu bugün itibarıyla açtıklarını söyledi.

Türkiye hentbol camiasında ciddi bir marka olduklarını savunan Oğuz, "Yeni gelen arkadaşlarımızın şanslı olduklarını bilmelerini istiyorum" dedi.

Oğuz, geçen yıldan kalan bir hedefleri olduğunu belirterek, "Geçen yıl kupalara adaydık ama biraz talihsizlikler yaşadık. 5 sporcumuz sakat olmaları nedeniyle sahadan uzak kaldı. Bu da bizi hedeflerimizden uzaklaştırdı. Biz bunu tolere edecek genç kadroyu, ilçemize ve takımımıza kazandırdık. Geçen yılki hedefimize bu sene ulaşmaya çalışacağız. İnşallah güzel günlerimizin olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: aa