TRABZON (AA) - Macaristan'ın Keszthely kentindeki Avrupa Yıldız ve Genç Bayanlar Dünya Boks Şampiyonası'nda, gençler kategorisinde 75 kiloda altın madalya kazanan Trabzonsporlu boksör Busenaz Sürmeneli, Trabzon'da coşkuyla karşılandı. 

Şampiyonanın ardından antrenörü Cahit Süme ile kente gelen milli sporcuya, Trabzon Havalimanı'nda yakınları ve vatandaşlar, Türk bayrakları ve Trabzonspor flamalarıyla sevgi gösterisinde bulundu. 

 Busenaz gazetecilere yaptığı açıklamada, terör olayları ve sel felaketi nedeniyle şampiyonluğun tadını çıkaramadığını, içinde burukluk olduğunu belirterek, "Bundan dolayı üzgünüm. Onların ailelerinin yüzlerini biraz gülümsettiysem ne mutlu bana. Başta Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu olmak üzere, destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Çok zor, güzel maçlar yaptık. Cahit hocama çok teşekkür ederim, tribünden de olsa bana motivasyon verdi" diye konuştu.

İki dünya, iki de Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşayan Busenaz, olimpiyat hedefini, "En büyük hedefim olimpiyat kentine olimpiyat madalyası getirmek. İnşallah bunu gerçekleştireceğim" şeklinde ifadelerle dile getirdi.

Antrenör Cahit Süme ise altın madalyadan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Aslında buruk bir sevincimiz var. Terör olayları ve sel felaketinden dolayı sevincimizi yaşayamadık. İnsanlarımızın bozuk olan moralinin yerine, bir nebze tebessüm getirebilmişsek bundan büyük mutluluk olamaz bizim için. Hedefimiz olimpiyat madalyası, yenilgisiz devam ediyoruz. Olimpiyat madalyası almak için tüm gayretimizle mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

Busenaz Sürmeneli ve Cahit Süme, kendilerini karşılayan Trabzonspor yetkilileriyle bordo-mavili kulübe gitti.

Kaynak: aa