SAMSUN (AA) - Bafra ilçesinde yaşayan Fikri Karaaslan, 2 yıl önce hobi olarak başladığı bodur meyve yetiştiriciliğinin ilçede gelişmesini istiyor.

700 metrekare alanda üretim yapan Karaaslan, elma, armut, kivi, ayva, çilek meyveleri hobi olarak yetiştirdiğini belirterek, "Bunları doğal gübrelerle yetiştiriyorum. 3 yıl önce tamamen hobi olarak küçük alanda başladım, şimdi  700 metrekare alanda meyve üreticiliği yapıyorum" dedi.

Bafra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli ziraat mühendislerinden de üretim konusunda destek aldığını ifade eden Karaaslan, "İnternet üzerinden meyvecilik hakkında araştırmalar yaptım. Bodur meyve üreticiliğini zevkle yapıyorum" diye konuştu.

Bahçesindeki herşeyin doğal olduğunu kaydeden Karaaslan, şunları söyledi:

"Bahçede bulunan otları dahi kullanarak organik gübre elde ediyorum. İçtiğimiz çayların kalıntısı, yediğimiz meyvelerin kabukları gibi her şeyi doğal gübreye çevirerek kullanıyorum. Bütün meyve ağaçlarını damlama sulama sistemiyle suluyorum. Mahalle halkımıza bodur meyvecilik yetiştiriciliği konusunda öncülük sağlıyorum. Çiftçimiz bu konuda araştırmacı olsun, 'ben yapamam' diye düşünmesinler. Bafra'da bodur meyveciliğin daha da artmasını istiyorum. Topladığım bütün meyveleri eşimize, dostumuza ikram ediyorum. Bodur meyve yetiştiriciliğine benim gibi merakı olan çok insan var. Vezirköprü, Terme gibi ilçelerden gelen vatandaşlar oldu, bahçemi incelediler, nasıl üretim yaptığıma dair benden bilgiler aldılar."

Kaynak: aa