RİZE (AA) - Bayanlar Hentbol Süper Lig ekiplerinden Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü, Avrupa Challenge Kupası'nda çeyrek finale yükselmek için hafta sonu Hırvatistan'ın RK Zelina takımı ile mücadele edecek.

Avrupa Challenge Kupası'nın 4. turunda "Dişi Atmacalar", Hırvatistan'ın RK Zelina takımıyla Recep Tayiyp Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Meslek Yüksekokulu Spor Salonunda 14-15 Şubat'ta saat 17.00'de karşı karşıya gelecek.

Avrupa Kupası'na 3. turdan başlayan Karadeniz temsilcisi, Ardeşen'de oynanan iki karşılaşmada Energa AZS Koszalin'i ilk maçta 34-27 yenerken rövanşta 31-31 berabere kalmış ve 4. tura yükselmeyi başarmıştı. 

Rize temsilcisi, 3. turda olduğu gibi 4. turda da iki karşılaşmayı seyircisi önünde oynayacak. İki kulüp arasında yapılan görüşmelerin ardından Avrupa Hentbol Federasyonu karşılaşmaların her ikisinin de Rize'de oynanmasına karar vermişti. 

Takım antrenörü Hikmet Vurgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa'da son noktaya kadar gidip finali görme ve kupayı kazanma hedefleri olduğunu belirterek, "Bu hedefler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sakatlıklara rağmen sahada mücadele ederek başaracağımıza inanıyorum" dedi.

Vurgun, Hırvat temsilcisi RK Zelina'nın çok iyi hücum eden ve çok koşan bir ekip olduğunu kaydederek, "En büyük avantajımız iki maçı da sahamızda seyircimizin önünde oynayacak olmamız. Avrupa'da 3. tur maçımızı yaklaşık 3 bin seyirciye oynamıştık. Seyircimiz çok büyük destek veriyor. Seyircimize güveniyoruz. Onların sesi sporcularımızın cesaretini ve kazanma arzusunu artıracaktır" diye konuştu.

Avrupa maçlarında hataya yer olmadığının altını çizen Vurgun, "Her iki maçın da kendi sahamızda oynanması, seyahat yorgunluğu olmaması önemli ama küçük hataların başımızı yakacağını biliyoruz. Eleme maçlarında hataya yer yok. Seyircimiz önünde 48 saat içerisinde iki maç oynayacağız. İlk maçın sonucu ne olursa olsun ikinci maçın son düdüğüne kadar mücadele etmek zorundayız" ifadesini kullandı.

Takım kaptanı Perihan Topaloğlu ise 3. turda önemli bir rakibi elediklerini ve Avrupa'da finali hedeflediklerini ifade ederek, şunları kaydetti.

"Takım olarak moralimiz son derece iyi. Fiziksel ve psikolojik olarak hazırız. İki maçı da sahamızda seyircimiz önünde oynamamız az da olsa avantajımızı artırıyor. Seyirci avantajımızı kullanarak çeyrek finale yükselmek için mücadele edeceğiz. Rakibimizin gücünü biliyoruz ama biz de tecrübeli oyunculardan kurulu bir ekibiz. Tecrübemizi ve takım bütünlüğünü sahaya yansıtabilirsek çeyrek final bize çok daha yakın."

Kaynak: aa