SİNOP (AA) - Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Turhan Şahin, Sinop'a Spor Kompleksi yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Kentte yeni kurulan Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Sinop Şubesi'ni ziyaret eden Şahin,  "Hedef 1 Milyon Üye'' projesi kapsamında pilot bölge olarak Sinop, Edirne, Van ve Alanya olmak üzere  4 şube seçtiklerini belirtti.

Şahin, şubelerin bulunduğu yerlerde halı saha, tenis kortu, yüzme havuzu, basket sahası, voleybol sahası ve çocuk oyun alanlarını içeren spor kompleksleri yapmayı hedeflediklerini ve bunların birini de Sinop'a yapacaklarını kaydetti.

Sinop'un kendileri için çok önemli bir yer tutuğunu söyleyen Şahin, "Çünkü Türkiye'nin en kuzey bölgesi Sinop, dolayısıyla Sinop'un bir de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşundaki tarihi misyonu, görevi ve tarihi kimliği nedeniyle Sinop'a biz Fenerbahçe olarak çok önem veriyoruz" dedi.

Atatürk'ün Sinop'la ilgili çok güzel anıları olduğunu belirten Şahin,  "Sinop bizim manevi başkentlerimizden bir tanesi. Kurtuluş Savaşı'nın bir çok plan, projeleri burada, bu şehirde yapılmış ve bu şehrin milli mücadeleye katkısı efsanevi bir şekilde olmuştur. Sinop'un bizde ayrı bir yeri var. Burada olmaktan çok mutluyum. İnşallah  'Hedef 1 Milyon Üye' projesinde Sinop'un bizlere büyük katkısı olacak" diye konuştu.

 

Kaynak: aa