İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında yarın deplasmanda Çaykur Rizespor karşısında 3 puanı hedefliyor.

Sezona Eskişehirspor galibiyetiyle başlayan ve UEFA Avrupa Ligi  play-off turunda Yunan ekibi Atromitos'u hafta içinde deplasmanda tek golle geçen sarı-lacivertliler, Rize'de de kazanmak istiyor.

Süper Lig'e 2'de 2 yaparak girmeyi hedefleyen sarı-lacivertlilerde iki eksik bulunuyor. Kart cezalısı Caner Erkin ile sakatlığı devam eden Gökhan Gönül, takımlarının Çaykur Rizespor'la oynayacağı maçta forma giyemeyecek.

Gençlerbirliği deplasmanında aldığı 3-2'lik galibiyetle lige başlayan Hikmet Karaman'ın çalıştırdığı Rize temsilcisi ise sahasında oynayacağı ilk maçı kazanmak için mücadele edecek.

Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe arasında saat 21.45'te Yeni Rize Şehir Stadı'nda oynanacak maçı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

 

- Van Persie, ilk 11'e yakın

 

Fenerbahçe'ye Atromitos karşısında galibiyet golünü getiren Hollandalı yıldız futbolcu Robin van Persie, Çaykur Rizespor maçında ilk 11'de oynamaya yakın gözüküyor.

Teknik direktör Vitor Pereria'nın, hazır olmadığı gerekçesiyle Shakhtar Donetsk, Eskişehirspor ve Atromitos maçlarında sonradan şans verdiği Hollandalı golcüyü Rize'de ilk 11'de sahaya sürmesi bekleniyor.

Atromitos maçında 80. dakikada oyuna girip, 89. dakikada kafayla takımına galibiyeti getiren Van Persie'nin son antrenmanda hazır gözükmesi durumunda ilk kez ilk 11'de maça başlaması yüksek olasılık.

Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor karşısındaki muhtemel ilk 11'i şöyle:

Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Nani, De Souza, Meireles (Mehmet Topal), Diego, Van Persie, Fernandao

 

- Saldırıdan sonra ilk kez Rize

 

Fenerbahçe, geçen sezon Çaykur Rizespor maçından sonra yaşadığı silahlı saldırının ardından ilk kez Rize deplasmanına gidiyor.

Geride kalan sezon 4 Nisan'da oynanan ve Fenerbahçe'nin 5-1 kazandığı maçtan sonra sarı-lacivertli kafileyi taşıyan otobüsü Rize-Trabzon yolunda silahlı saldırı yapılmıştı. Bu olaydan sonra Fenerbahçe, yeniden Rize'de maça çıkacak.

Öte yandan sarı-lacivertliler maçtan sonra İstanbul'a dönemeyecek ve Rize'de kalacak. Fenerbahçe kafilesi 24 Ağustos Pazartesi günü sabah saatlerinde Rize'den Trabzon'a kara yoluyla, oradan da İstanbul'a hava yoluyla geçecek.

 

- Nani ve Cüneyt Çakır yeniden aynı sahada

 

Fenerbahçe'nin yeni transferi Luis Nani ile FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır, 5 Mart 2013 tarihinde oynanan Manchester United-Real Madrid maçından sonra ilk kez birlikte sahada yer alacak. 

Portekizli oyuncu Manchester United forması giyerken, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda Real Madrid'le oynadıkları ve Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta kırmızı kart görmüştü.

İngiliz temsilcisi tur için gerekli olan skoru (1-0) yakalamışken, maçın 56. dakikasında Cüneyt Çakır, bir pozisyon sonrası Nani'ye direkt kırmızı kart çıkarmıştı. İngiliz ekibinin elendiği maçtan sonra Çakır'ın kararı başta Manchester United'ın efsane teknik direktörü Alex Ferguson olmak üzere birçok kesim tarafından eleştirilmişti.

Yaklaşık 2,5 yıl önce oynanan maçtan sonra Cüneyt Çakır, ilk defa Nani'nin forma giydiği bir takımın maçını yönetecek.

Kaynak: aa