GİRESUN (AA) - PTT 1. Lig ekiplerinden Giresunspor'un kulüp başkanı Mustafa Bozbağ, "Biz futbolculara nasıl sahip çıkıyorsak uyarmasını da biliyoruz. Bundan sonra futbolcular nerede oynadıklarının farkında olacaklar" dedi.

Bozbağ, kulübün tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, eski teknik direktör Mehmet Birinci ile yollarını ayırdıklarını hatırlattı.

Kısa süre içerisinde takımın başına gelecek teknik direktör olarak Erkan Sözeri ile anlaştıklarını ifade eden Bozbağ, şunları kaydetti:

"Erkan Bey'e teklif ilettim. Sözeri benim 7-8 senedir çok samimi olduğum arkadaşım, dostum. Çalışma prensiplerini göreceksiniz, kişiliğiyle Giresunspor'a yakışacak bir teknik direktördür. Kendisi ekibiyle gelmek istedi, oturduk konuştuk, sonuçta bu bir ekip işidir, bu yönde bir anlaşma sağladık. Anlaşma sene sonuna kadardır. İnşallah Erkan hocayla yeni bir çıkış yaparız, bu takımın bir şekilde çıkış yapması lazım."

Bozbağ, Giresunspor'un çok ciddi şekilde mali sıkıntıları olduğuna değinerek, "Hiçbir şekilde kimse Giresunspor'un ödemelerinden bahsetmiyor. Bugün 782 bin lira benim şahsi çekim vardır, futbolculara akşama kadar yatırmam lazım. Yarın yaklaşık 80 bin lira tutan personel maaşı vardır. Salı günü geçmişten gelen vergi taksidi var" diye konuştu.

- "Mayıs 2015'te görevi bırakacağım"

Bu ortamda hiçbir gelir olmadan transfer yaparak lig arenasına çıktıklarını ifade eden Bozbağ, şöyle konuştu:

"Şunu bir defa ifade etmek istiyorum, Mustafa Bozbağ Mayıs 2015'ten sonra hangi şartta olursa olsun yok. Bunu böyle herkesin bilmesini istiyorum. Bu takımı sağ salim hedefine ulaştırdıktan sonra kesinlikle olmayacağım, herkes buna göre hesabını yapsın. Bu kulübü kim alır, kim nasıl daha ileriye taşır, ben isterim ki benden sonraki daha ileriye taşısın. Kesinlikle Mustafa Bozbağ ve yönetimi mayısta bu sezon bittikten sonra görev alamayacak, almayı düşünmüyorum."

Mustafa Bozbağ, bu kararının saha skorlarıyla ve diğer yaşanılan sıkıntılarla alakası olmadığını belirterek, "Ben bu takımı 13 hafta yenildim yine bırakmadım, yine de bırakmayacağım, inşallah mayıs ayına kadar bu takımı el birliğiyle istediğimiz yere götürürüz" ifadesini kullandı.

- Futbolculara uyarı

Giresunspor'un şimdiki şartlarına göre herkesin ödemesini dört dörtlük yaptığını anlatan Bozbağ, "Artık bundan sonraki iş futbolculara düşmektedir. Biz futbolculara nasıl sahip çıkıyorsak uyarmasını da biliyoruz. Bundan sonra futbolcular nerede oynadıklarının farkında olacaklar" dedi.

Kulüp Başkanı Bozbağ, "Olmayanlar, aralık ayına bir şey kalmadı, bakarız anlaşırız. Arkadaşlar bundan sonraki futbol yaşamlarına isterlerse, bizim şartlarımızı yerine getirirlerse istedikleri yerde devam edebilirler. Giresunspor mevzu olduğunda gerekirse çok iyi oluruz, gerekirse hiçbir şeyden kazınmadan her türlü fedakarlığı yaparız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: aa