GİRESUN (AA) - PTT 1. Lig ekiplerinden Giresunspor’un kulüp başkanı Mustafa Bozbağ, faaliyete geçen parkmetre ve dolmuş hatları ile Giresunspor’un tarihinde ilk kez düzenli kalıcı gelirlere kavuştuğunu söyledi. 

Bozbağ, yaptığı açıklamada, 3 yıl önce yönetime geldiklerinde kulübün 15 milyon lira borcunun bulunduğunu, uyguladıkları mali disiplinle bu rakamı 8 milyon liraya kadar indirdiklerini belirtti.

Hedeflerinin Giresunspor'u borçsuz bir kulüp haline getirmek olduğuna işaret eden Bozbağ, şunları dile getirdi:

"Giresunspor’un gücünü, bütçesini artık herkesin bir şekilde kafasına yerleştirmesi lazım. Biz krizlerin takımıyız. 15 milyon lira ile aldık bu kulübü. Şu anda bu borç 8 milyon lira civarında. Geldiğim günden beri aynı şeyi söyledim, bu kulüp borçlanmayacak, borç ödeyecek. Borç öderken de 'Şampiyonluk gelirse de neden geldi demeyiz' dedik. Geçen sezon da hem borç ödedik hem de şampiyonluk geldi. Bundan sonra da aynı disiplin ben görevi bırakana kadar devam edecek. Bu kulüp, bu krizden çıkacak."

Kulüp olarak, Giresun Belediyesince düzenlenen parkmetre ve dolmuş hattı ihalelerine girerek kazandıklarını anımsatan Bozbağ, "Belediyenin açtığı parkmetre ve dolmuş hattı ihalelerine girdik. Çok eleştirildik ancak ihaleleri kazandık. Kentte parkmetre hizmeti artık Giresunspor tarafından sağlanacak" dedi.

Bozbağ, dünden itibaren parkmetre hizmetini vermeye başladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"İki dolmuş hattı da 15 gün içinde hizmete girecek. Faaliyete geçen parkmetre ve dolmuş hatları ile Giresunspor, tarihinde ilk kez düzenli kalıcı gelirlere kavuşmuş oldu. Bu bizim hayallerimizden birisiydi. Giresunspor’un borcunu indirirken, kulübe kalıcı gelirler sağlamanın peşindeyiz. Allah ikisini nasip etti. Vesile olan herkese teşekkür ediyoruz. Kalıcı gelir sağlayacak başka projelerimiz de var. Onların gerçekleşmesi için de girişimlerimiz sürüyor. Tamamlandığında artık Giresunspor kendi ayakları üzerinde durabilen bir kulüp haline gelecek."

Bozbağ, 7 Mart'ta İstanbul'da Giresunspor'a gelir sağlamak amacıyla gece düzenleyeceklerini, Giresun halkından bu konuda destek beklediklerini sözlerine ekledi. 

Kaynak: aa