AMASYA (AA) - Beşiktaş Mogaz Erkek Hentbol Takımı Antrenörü Müfit Arın, önümüzdeki sezon yürürlüğe girecek yabancı oyuncu kuralını olumlu bulduğunu söyledi.

Arın, AA muhabirine, Türkiye Hentbol Federasyonu'nun (THF) 2015-2016 sezonunda Erkekler ve Bayanlar Süper Lig'de takımların müsabaka listesinde 14 yabancı bulundurabileceği, bu oyunculardan 11'inin Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF) tarafından en son açıklanan dünya sıralamasında yer alan ilk 25 ülke vatandaşı olması şartı aranacağı kararını değerlendirdi. 

THF'nin bu kararla yabancı oyuncu transferine bir standart getirdiğini ifade eden Arın, üç yabancıdan sonra getirilecek yabancıların mutlak surette federasyonun açıkladığı şartlara uyması gerektiğini vurgulayarak, "Bizim sporcularımızın gelen kaliteli yabancı sporcuların profesyonelliklerini, oyun anlayışlarını, temel tekniklerini örnek alarak kendilerini geliştirmeleri gerekir. Burada kesinlikle olumsuz bir yön görmüyorum" dedi.

Arın, iyi sporcuların her zaman kaliteyi de beraberinde getirdiğini kaydederek, "Bu hiçbir zaman altyapımızı baltalamamalı. Altyapının kalitesini artırmak için takımların daha eğitimli antrenörler ve daha iyi çalıştırıcılarla bu işleri yürütmeleri gerekiyor. Önemli olan kulüplerin altyapı çalışmalarını devam ettirmeleri. Gelen kaliteli yabancılarla altyapıdaki sporcularımızı birlikte sahaya çıkarabilirsek çok daha iyi olacak" diye konuştu.

Birçok takımın üçer, dörder yabancı sporcusunun olduğunu, daha kaliteli yabancı getirmek için kulüplerin kesenin ağzını açması gerektiğini ifade eden Arın, kaliteli yabancı oyuncudan antrenörün, yerli oyuncunun ve hentbol seyircisinin de faydalanacağını vurguladı.

Kaynak: aa