Ordu Valisi Tuncay Sonel'in göreve geldiği günden bu yana yaptığı Orduspor çalışmaları son günlerde sesli şekilde konuşulurken, Orduspor'un Kayyum Heyeti Başkanlık görevi Orduspor 1967 A.Ş. cephesinde yer alan ve Ordu Gücü Futbol Kulübü Başkanı da olan Mahir Akdere'den alınarak Hamdi Işık'a verilmişti. Işık, Orduspor konusunda açıklamalar yaparken, son olarak Tarafsız Saha programında konuştu.

Orduspor Kayyum Heyeti Başkanı Hamdi Işık, Orduspor Kulüp binasının şimdilik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Binası içerisinde olduğunu söylerken: ''Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Binası'nda efsane Orduspor Kulüp Binası açıldı. Efsane Orduspor, bu sezon sahaya çıkmasaydı lisansı iptal edilecekti. Eğer sahaya çıkmasaydı, ne Cumhurbaşkanı ne de Vali kulübü kurtaramayacaktı çünkü kulüp resmen kapatılacaktı. Sayın Valimiz Tuncay Sonel bana teklifi ilk yaptığında tedirgin olmuştum. 180 Milyon Lira borç var, bu yükümlülüğün altına girmekte tereddüt ettim. Fakat Valimiz yaptığı çalışmaları anlattığında kabul ettim.'' dedi.

Kulübün borcu konusunda Ordu Valisi Tuncay Sonel'in net bir çalışma yaptığını söyleyen Işık:''Soruyorlar, hangi futbolcular, hangi alacaklılar, alacaklarından feragat etti de borç 8.6 Milyon Liraya düştü diye. Bu bilgilerin tamamı Sayın Valimiz Tunca Sonel'de mevcut. Açıkcası ben sormadım çünkü eğer sorsaydım kendisine inanmıyor imajı verirdim. Kendisi anlatında inandım ve bu projeyi kabul ettim.'' açıklamasını yaptı. Orduspor'un birleşme konusunda da net ifadeler kullanan Hamdi Işık: ''Biz ilk olarak Orduspor'un geçmişinde izi olan insanların fikirlerini alıp Valimize ve Belediye Başkanımıza bunları ileteceğiz. Açıkcası bizim ilk amacımız efsane Orduspor'u Mart ayından sahaya çıkarmak. Teknik ekip ve futbolcu transferlerini halletmek. Orduspor sahaya çıktıktan sonra birleşme gündeme gelebilir.'' ifadelerini kullandı. SAMET KARADAĞ / ORDUYORUM

Editör: Haber Merkezi