KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi'nin (KBÜ) ev sahipliğinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Koç Fest tarafından düzenlenen Okçuluk Türkiye Şampiyonası tamamlandı. 

Ayyıldızlı Stadyum'da yapılan ödül töreninde konuşan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, üniversite olarak spora ve sporcuya önem verdiklerini söyledi.

Büyük yatırımlar yaptıklarını ifade eden Polat, "Üniversitemizde bu tür organizasyonları daha artırmak istiyoruz. 27 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen bu organizasyondan bizler memnun kaldık, umarım sizlerde memnun kalmışsınızdır" diye konuştu.

Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nda klasik yay bayanlar kategorisinde Ekin Boz birinci, Zeynep Işınsu Güneş ikinci, Burcu Beyazit üçüncü oldu. Klasik yay erkekler kategorisinde ise Deniz Tımartaş birinci, Ethem Gülaçar ikinci, Oğulcan Gözek üçüncü oldu. 

27 üniversiteden 150'ye yakın sporcunun katılımıyla 10 kategoride gerçekleşen şampiyonada dereceye giren diğer sporculara ödülleri Polat, Üniversiteler Federasyonu Teknik Komite Üyesi ve Prof. Dr. Hayri Ertan, KBÜ Sağlık Kültür ve Spor Şube Müdürü Fatih Oğuz, Aksaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Kürşat Aktepe verdi. 

Kaynak: aa