2021-2022 sezonunda kulüp tarihinde ilk kez mücadele ettiği TFF 3.Lig'de Play-Off mücadelesi veren Orduspor 1967 A.Ş., lider Esenler Erokspor'u erteleme maçında Yeni Ordu Stadyumu'nda konuk etti. Haftalardır büyük tartışmaya sebep olan ve son olarak 6 Nisan Çarşamba gününde oynanmasına karar verilen maçtan karlı çıkan Orduspor 1967 A.Ş. oldu.

Karşılaşmaya taraftarların desteğiyle hızlı başlayan ve Cevat Can Ekinci ile öne geçen Orduspor 1967 A.Ş., soyunma odasına 1-0 önde gireceğini düşünürken Esenler Erokspor ilk yarıdaki uzatmanın ikinci dakikasında penaltı kazandı. Tecrübeli forvet oyuncusu Abuzer Gaffar ise beyaz noktaya gelerek beraberlik golünü attı. En yakın rakibi Fethiyespor'un 3 puan önünde lider olan ve rakibinin Büyükçekmece Tepecikspor A.Ş. karşısında geride olduğu haberini alan Esenler Erokspor, ikinci yarıya bir puan için çıktı. 45 dakika boyunca kontra atak bir futbol oynayan ve beraberliği korumaya çalışan Esenler Erokspo 90+2.dakikada Metin Sevinç'in golüne engel olamadı ve Orduspor 1967 A.Ş. bu golle maçı kazanarak büyük bir sevinç yaşadı.

Orduspor 1967 A.Ş. aldığı galibiyet sonrasında puanını 56 yaparak ligde üçüncü sıraya yükseldi ve kalan 5 maç öncesinde lider Esenler Erokspor ile arasındaki puan farkını 7'ye indirdi.

Stadyum: Yeni Ordu Stadyumu

Hakemler: Gürcan Hasova, Caner Kurt, Yakup Keçeci

Orduspor 1967 A.Ş.: Ali Alper Doğan, Eray Eren, Ahmet Batuhan Akyüz, Kadir Seven, Ferdi Konak (Dk.68 Muhammet Ömer Çakı), Serhat Velioğlu, Ufuk Özcan, Bilal Gülden (Dk.68 Adem Doğan), Metin Sevinç (Dk.90 Yağız Berkay Hazar), Cevat Can Ekinci (Dk.80 Oğuz Saltabaş), Hakan Aydın (Dk.80 Seçim Can Koç)

Esenler Erokspor: Ercüment Kafkasyalı, Yavuz Koç, Burak Kavlak (Dk.34 Kemal Aydemir), Cenk Doğan, Tayfun Vurgun, Muharrem Öner, Mehmet Eksik, Serhat Baştan (Dk.78 Alper Aksoy), Alper Kahraman (Dk.52 Aziz Kızılgün), Hüseyin Afkan (Dk.52 Hakkı Türker), Abuzer Gaffar Toplu (Dk.78 İlker Avşar)

Goller: Dk.19 Cevat Can Ekinci, Dk.90+3 Metin Sevinç (Orduspor 1967 A.Ş.), Dk.45+2 Abuzer Gaffar Toplu (Esenler Erokspor)

Sarı Kartlar:Ahmet Batuhan Akyüz, Ali Alper Doğan, Kadir Seven (Orduspor 1967 A.Ş.), Muharrem Öner, Mehmet Eksik (Esenler Erokspor)

SAMET KARADAĞ

Editör: Haber Merkezi