ARNHEM (AA) - Trabzonspor'un orta saha oyuncusu Özer Hurmacı, bu sezon şampiyonluk şanslarının geçen yıldan daha kolay olduğunu hissettiğini, takımdaki birçok arkadaşının da kendisi gibi düşündüğü söyledi.

Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdüren bordo-mavili takımın kamp yaptığı otelde basın toplantısı düzenleyen Özer Hurmacı, 1,5 yıl kiralık olarak forma giydiği dönemin ardından bu kez bonservisinin de alındığını dile getirerek, " Ben Trabzonsporluyum. Bundan sonra da Trabzonsporlu olacağım. Yeteneğimle aşık olduğum renkler kavuştuğunda neler yapabileceğimi gösterdim. Göstermeye de devam edeceğim" dedi.

- "1,5 yılda 4 hoca mantıklı gelmiyor"

Geride kalan süreçte toplam 4 antrenörle çalıştığını belirten Özer Hurmacı,  şöyle devam etti:

"Mustafa hocayla 2 hafta çalıştım, Hami hocayla başarılı dönem geçirdik, sonra Vahid hoca ve Ersun hoca geldi. 1,5 yılda 4 hocayla çalışmak daha önceki kariyerime baktığım zaman hiç de mantıklı bir şey gelmiyor bana. Bir hocamızın felsefesini, karakterini alıp takıma istediği şeyi yerleştirebilene kadar bir dikiş tutmuyor, tekrar kaos yaşanıyor. Trabzonspor'un iyiliğini hissediyorsak bundan bir an önce vazgeçmemiz gerekiyor.  Bizim en büyük değerlerimizden biri yeni hocamız oldu, o da Şota. Hocamıza şehir ve taraftarlar olarak bir zaman vermemiz gerekiyor. Her olayda değişikliğe gidip kaos ortamı içerisine düşmememiz gerekiyor. İstikrar yakalayabilirsek inanıyorum ki başarılı olacağız." 

Özer Hurmacı, birlik, beraberlik ve zamanın en önemli konular olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Şampiyon olabiliriz. Geçen yıl da konuşurken bunu söylemiştim. Bugün şampiyon olmak daha kolay takım artık birbirini tanıyor. Daha iyi anlaşan bir ekip var. Önce kendimiz inanmalıyız buna. Geçen yıldan daha kolay bu sezon. Bunu hissediyorum. Takım arkadaşlarıma da fazlasıyla güveniyorum. Potansiyelimiz var. Kendi hedeflerimi zorlarken arkadaşlarımı da zorlamalıyım. Kulübü sahiplenmemiz gerek. Yabancı oyuncularımıza kulübümüzü ve camianın beklentisini anlatmaya çalışıyorum. Bunu bir görev olarak üstlendim. Birçok arkadaşımız benim gibi düşünüyor. Gerçekten yetenekli, burayı sahiplenmiş, buraya bir şeyler katmak isteyen ve yarışın içinde olmak isteyen oyunculara sahibiz."

-"Çabuk küsen şehir olduk"

En büyük arzusunun tribünleri dolu görmek olduğunu söyleyen Özer, "Çabuk küsen bir şehir olduk. Ailemde de bunu gözlemliyorum. Kendi akrabalarımı stada getirmekte güçlük çekiyorum.  Bilet parasını da ben veriyorum ama adam gelmek istemiyor. Takıma küsmek ne demek. Bunu anlamak istemiyorum. Trabzonspor'a küsülmez, sonuçta senin sevdiğin renkler" diye konuştu

Özer, hayalinin, dolu tribünlerin destek vermesi ve kendilerinin de destek verenleri eve mutlu göndermek olduğunu kaydederek, "Tek arzum tribünlerin dolu olması. İçeride 17 maçımız var. Bu 17 maçımızı dolu tribünlere oynarsak kazanma şansımız çok daha fazla olur. Rakibi baskı altına almalıyız. Seyirci desteğini olumlu kullanan rakiplerimiz var. Bizim taraftarlarımız şampiyonluk olmadan da takımlarını sevebiliyor. Bunu hissettirmeleri gerek" ifadesini kullandı.

Taraftarlarla şehir arasındaki bağı güçlendirmeleri gerektiğini ifade eden Özer , "Bizi desteklesinler istiyorum. Büyük bir birlik olmamız gerek. Safları sık tutalım, araya kimse girmesin ve kıblemizi kaybetmeyelim" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: aa