Rüsumat 4 Kadın Futbol Takımı yaşadıkları uzun ve zorlu sürecin ardından hakkını aldı ve 3. Lig’de şampiyon oldu, 2. Lig’e yükseldi.

2 kez 2. Lig’e çıktık

Yaşanan gelişmeleri değerlendiren Rüsumat 4 Kadın Futbol Takımı Basın Sözcüsü Ümit Aydın, “2021-22 sezonu TFF Kadın Futbol 3. liginde grubunu lider olarak tamamlayan Rüsumat 4 kulübümüz sırasıyla oynanan play-off maçlarında önce Muş Alparslanspor'u 10-0 daha sonra da finalde Adana 01 Kulübünü 2-0’lık net skorlarla eleyerek adını 2. lige yazdırmış ve büyük bir başarı elde etmiştir. Fakat son elediği Adana 01 kulübünün itiraz ve iddiaları sonucu konu disiplin kuruluna gitmişti. Süreç tam 6 ay sürdü ve sonunda Rüsumat 4 kulübümüzün şampiyonluğu ve 2. lige terfisi tekrar tescillendi” dedi.

Ama bitmedi, gariplikler devam etti

Aydın sözlerinin devamında, “Gariplikler bitmiyordu. Bu sefer de Rusumat 4 Kulübünün 10-0 yendiği Muş Alparslanspor'un kendi grubunda oynanan ve hükmen yenik sayıldığı bir maç sonrası liderliği Muş Yağmurspor almış oldu. Bu değişiklik neticesinde de play-off oynamaya hak kazanan takım değişti. Alınan bu kararla birlikte Rusumat 4 Kulübümüzün kazandığı maçta tekrar başka bir ekiple oynatılmak zorunda kaldı. Uzun süren mağduriyeti ve şampiyonluğu bir türlü tescillenmeyen Rusumat 4 Kulübü son maçta da Muş Yağmurspor'u uzatmaların 113’üncü dakikasında Özge Akyıldız'ın golüyle eleyerek adını 2. defa 2.lige yazdırmayı başarmıştır. Kulübümüzün bu başarısını tüm Ordu'ya armağan ediyoruz” diye konuştu. 2. lig biletini gecikmeli de alsa alan Rüsumat 4 Kadın Futbol Takımı Antrenörü Hakan Yurdakul, “Şampiyonluk camiaya hayırlı olsun. Asıl lig bizler için yeniden başlıyor. Biz 2. ligin biletini daha önce almıştık. TFF’nin yapmış olduğu bir hata sonrasında final maçını ikinci kez, üstelik ayrı bir takımla oynamak zorunda bırakıldık. Sonuçta ilahi adaletin tecellisi sonrasında 2.lig biletini ikinci kez almış olduk. Bu süreçte bizlere maddi manevi desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim” dedi.

Hedefimiz artık 1. Lig…

Şubat 2023 tarihinde başlayacak olan 2.ligi de şampiyon olarak bitireceklerini ifade eden Yurdakul,” Bizim asıl hedefimiz 2.ligi şampiyon tamamlayıp Ordu ilini 1. ligde temsil etmek. Bu anlamda maddi desteğe ihtiyacımız var. Bu sorunu da aştığımız taktirde işimiz kolaylaşacak” diye konuştu.

Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi