SAMSUN (AA) - PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'da kulüp başkanvekili Recep Hun, oyunculara acilen yaklaşık 8 milyon liralık ödeme yapmaları gerektiğini söyledi.

Hun, AA muhabirine, kulüplerinin yeniden 6 puan silme cezasıyla karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Yabancı oyuncuların geçmiş dönemlerdeki alacaklarının ödenmemesi nedeniyle Samsunspor'a FIFA'dan sürekli yazı geldiğini belirten Hun, şöyle devam etti:

"Gekas'a olan borcumuzu ödedikten sonra 6 puan silinme korkusunu ortadan kaldırdık diye düşünürken yine böyle bir tehlikenin ortasında kaldık. Şimdi de FIFA'dan Gekas ile aynı dönemde forma giyen Andre Bahia'nın alacaklarının ödenmemesi nedeniyle ödeme emri geldi. Bu futbolcunun alacağı 159 bin avro iken  geçmiş yönetimin tek kuruş ödeme yapmaması ve futbolcuyla 2 yıllık sözleşme imzalaması nedeniyle alacağı faizlerle 4,5 milyon liraya ulaştı. Borcun 30 gün içinde ödenmesi gerekiyor. Ödeme yapılmazsa 6 puanımız silinecek."

- "17 futbolcu serbest kalabilir"

Samsunspor'un sadece yabancı futbolculara değil yerli oyunculara da borcu bulunduğuna işaret eden Hun, "Bizim 17 futbolcumuz alacaklarının ödenmemesi nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu'na şikayette bulundu. 28 Aralık'a kadar alacaklarının ödenmemesi halinde bu oyuncular serbest kalacak. Samsunspor'un acilen hem Bahia hem de yerli oyunculara yaklaşık 8 milyon lira ödeme yapması gerekiyor. Şehrin markası olan takıma sahip çıkılmalı" ifadelerini kullandı.

Hun, cumartesi günü yapılacak olağanüstü kongreyi de değerlendirerek, şunları kaydetti:

"Biz 2,5 yıl görev yaptık. Artık aday olmayı düşünmüyoruz. Yeni gelecek yönetimin de bu ödemelerden haberdar olması gerekiyor. Buna göre hazırlık yapıp göreve gelmelidir. Zaten bu takımın hedefe oynaması için en az 4 futbolcu transfer edilmeli. Bir de futbolcuların serbest kalmasının engellenmesi lazım. Eğer bizim gibi bütçesi olmayan bir yönetim olacaksa büyük sıkıntılar yaşanacaktır. Bizim bütçemiz büyük olmasa da 2,5 yılda takımı buraya getirme şansı yakaladık. Umarım bu sıkıntıları yeni gelecek yönetim kurulu çözebilir."

Kaynak: aa