SAMSUN (AA) - PTT 1. Lig'de 2015-2016 sezonunun ilk maçında deplasmanda Altınordu'yu 4-0 yenen Samsunspor'un teknik direktörü Ümit Özat, sezonun ilk haftalarında kazanılan puanların önemli olduğunu vurgulayarak, "Ne kadar çok puan toplarsak, ileride bunun faydasını görürüz" dedi.

Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında Altınordu maçını değerlendiren Özat, elde ettikleri galibiyetin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

Yabancı oyuncudan yoksun sadece Türk futbolcu yetiştirme hedefiyle yürüyen Altınordu'yu bu mücadelesi nedeniyle kutlayan Özat, ligin ilk maçında istenilen seviyede olmadıklarını vurgulayarak, "Bizim için sevindirici olan taraf, attığımız gollerin bir çoğunun, çalıştığımız pozisyonlar sonrasında gelmesiydi" ifadesini kullandı.  

Ligin ikinci haftasında Adana Demirspor ile iç sahada yapacakları maçı değerlendiren Özat şunları kaydetti:

"Bu ligde her maç zor. Rakibimiz pahalı transferler yaptı ve iyi takım oluşturdu. Ligi bilen ve bu ligde şampiyonluk yaşayan tecrübeli bir teknik direktörleri var. Eğer topun arkasına daha kalabalık geçersek, bu maçtan da istediğimiz sonucu alabileceğimizi düşünüyorum. Her maçın bir stratejisi var, Adana Demirspor maçının stratejisi de farklı olacak. Tabi ki her takım maçı kazanmak için çıkıyor ama kazanamıyorsan da kaybetmemeyi öğreneceksin. Bu ligde sezon başında ne kadar çok puan toplarsak ileride bunun faydasını görürüz."

Takımın güçlenmesi adına transfer yapılabileceklerini bildiren Özat, "Hiç bir antrenör, 'transfer istemiyorum' demez ama kulübün durumunu göre göre de bataklığa götürecek halimiz yok. Bana bir takım oyuncu isimleri sunuluyor yönetimimiz tarafımız tarafından. Biz de bunları değerlendiriyoruz. Bir kaç gün içinde yapacağımız transferleri kamuoyuna açıklarız" şeklinde konuştu. 

Bu arada kırmızı-beyazlı futbolcular, teknik direktör Özat yönetiminde gerçekleştirdiği antrenmanda, çift kale maç yaptı. Antrenmana sakatlıkları devam eden Galin İnanov ve Taha Yalçıner katılmadı.

Kaynak: aa