SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, PTT 1. Lig'de mücadele eden Samsunspor'da, futbolculara moral yemeği verdi.

Yılmaz, Samsunum1 gemisinde düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, futbolculara seslenerek, "Bu takımın Süper Lig'e çıkması için maçlarda, terinizin son damlasına kadar mücadele etmek bir kenara, gerekirse öleceksiniz. Samsunspor, her ne olursa olsun Süper Lig'de olmalı" dedi.

Geçen yıl play-off final maçında Mersin İdman Yurdu'na yenildikleri maçın ardından 10 gün kendine gelemediğini kaydeden Yılmaz, "Geçen yıl Samsunspor'a 19 milyon lira para aktarıldı. Her şey para değil. Başarının sırrı futbolcuların kenetlenmesi. Samsun'un turizmde gelişmesi, medyada daha fazla yer alması için bu takımın, her ne şartta olursa olsun Süper Lig'e çıkması gerekiyor. Bunun için de futbolcuların her şeylerini ortaya koymalarını istiyorum. Siz yeter ki bu takımı Süper Lig'e çıkarın, gerisini bize bırakın" diye konuştu.

-Vali Şahin- 

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise Samsun'un yüzölçümü ve nüfus bakımından Trabzon'dan daha büyük bir kent olduğunu belirterek, "Trabzon, Samsun'dan daha büyük gibi bir olgu var. Bunun nedeni de Trabzonspor'dur. Bizim şehrimizin takımının da bir an önce Süper Lig'de olması gerekiyor. Bizler bu şehri yönetenler olarak her şeyi yapacağız. Teknik ekip ve futbolcularla el birliğiyle bu takımı Süper Lig'e çıkarmalıyız" ifadelerini kullandı.  

Samsunsporlu futbolcu Musa Aydın ise 20 gün öncesine kadar morallerinin kötü olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Ekonomik sorunlar bizi çok zorladı ancak takım olarak çok iyi savaş verdik. Samsunspor'daki tüm futbolcular karakterli futbolculardır. Takım arkadaşlarımın özverisi ve gayretiyle buralara geldik. Böyle sorunlar yaşayan bir takımın 10'uncu sırada olması imkansızdır. Ancak biz sahada elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Samsunspor'u layık olduğu yere taşıyacağız." 

Kaynak: aa