TOKAT (AA) - RECEP BİLEK - Tokat Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı Niksar Sevgi Evleri güreş takımındaki sporcular, ulusal ve uluslararası müsabakalarda elde ettikleri başarılarıyla diğer arkadaşlarına örnek oluyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce devlet korumasındaki çocuklara yönelik açılan güreş kursuna katılan 16 sporcu, Niksar Sevgi Evleri'ndeki spor salonunda yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor.

Geçen yıl kurulan ve kısa sürede önemli başarılara imza atan takımda, bir milli sporcunun yanı sıra Türkiye ikincisi, üçüncüsü ve beşincisi sporcular bulunuyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 4. Kademe Başantrenörü Esra Selem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Niksar Sevgi Evleri'deki çocukların güreş sporuna yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Güreşe ilk başladıkları günden itibaren ilginin arttığını aktaran Selem, bundan mutluluk duyduklarını, çocuklara güreşte başarılı olma inancını aşıladıklarını ve ilk sene olmasına rağmen önemli dereceler elde ettiklerini kaydetti.

 

- Başarılar arka arkaya geldi

 

Bir yıl dolmadan başarı sağladıklarını anlatan Selem, şöyle devam etti:

"Aslında derecelerimiz, Gençler Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye beşinciliği ile başladı. Daha sonrasında çocuklarımızın buradaki performanslarından kaynaklanan milli takım kampına çağrılma süreci yaşadık. Bir kızımız önce milli takım kampına seçildi. Kızlarımız minik bayanlar Türkiye Şampiyonası'nda ikincilik ve üçüncülük unvanlarıyla bizleri gururlandırdı. Daha sonra Kader Ergöçer öğrencimiz ikinci defa milli takım kampına gittikten sonra uluslararası turnuvada milli sporcu unvanı aldı."

Selem, çocukların ileriki yaşamları için örnek teşkil edebilecek katkılarda da bulunduklarını, bir sporcunun Karabük Ovacık Spor Lisesi'ne transfer olduğunu anlattı.

 

- "Güreşte müthiş bir enerji oluştu"

 

Niksar Sevgi Evleri Müdürü Adnan Tanrıverdi de sevgi evlerinin spora yatkın bir kuruluş olduğunu, voleybol, basketbol, masa tenisi ve folklor ekibi ile sportif faaliyetlerin sürdüğünü ifade etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevlilerinin güreş alanında çalışma yapmak için geldiklerinde çocukların çok heyecanlandığını dile getiren Tanrıverdi, "Arkadaşlarımız bir araya geldiler. Güreşte müthiş bir enerji oluştu. Sporun, çocukların zihinsel, bedensel ve kişisel gelişimleri için katkısı olduğunu düşünen biriyim. Bu noktada da çocuklarımızın öz güven becerilerinde bir artış gösterdi. Çocuklarımızın güreşte Türkiye dereceleri oldu. Milli sporcu unvanı alan çocuklarımız oldu. Aynı zamanda bir çocuğumuz da spor lisesine yerleşti" diye konuştu.

Tanrıverdi, sportif faaliyetlere katılan çocuklarda olumlu etkiler gördüklerini, enerjilerini harcayıp rahatlayan çocuklarda öz güvenin arttığını belirtti.

Güreş takımındaki çocukların okul başarılarının da arttığını vurgulayan Tanrıverdi, "Bu durum özellikle akademik becerilerini de etkiledi. Okula giden 35 çocuğumuzdan 25'i okullarında ödül de aldılar. Aynı zamanda okullarının da takımlarını temsil ettiler" değerlendirmesinde bulundu.

 

- Hedefi dünya şampiyonluğu 

 

Milli sporcu 16 yaşındaki Kader Ergöçer, güreşte başarıya ulaşmanın kendisini mutlu ettiğini ifade etti. 

İzmir'de yapılan ve 15 ülkenin katıldığı Uluslararası Yıldızlar Güreş Turnuvası'na katıldığını anlatan Kader Ergöçer, milli sporcu unvanı aldığını söyledi.

Kader Ergöçer, "Hedefim dünya şampiyonu olmak. Ülkemi temsil edip, arkadaşlarıma da iyi bir örnek olmak istiyorum" ifadesini kullandı.

 

Kaynak: aa