TOKAT (AA) - Tokat Belediyesi, kentte faaliyet gösteren 24 amatör spor kulübüne forma ve krampon desteğinde bulundu.

Belediye sosyal tesislerinde düzenlenen teslim töreninde konuşan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, belediye olarak spora ve sporcuya her zaman destek olacaklarını söyledi.

Amatöre spor kulüplerinin maddi ve manevi sıkıntılar çektiğini belirten Eroğlu, "Biz de karınca kararınca onlara yardım etmek istedik. Bu yardımlar bir seferlik olmamalı. Biz bu yardımları burada toplanmadan bir şekilde takımlarımıza ulaştırabilirdik ama biz spora gönül vermiş bu insanlarla buluşalım, görüşelim yanlarında olduğumuzu herkese gösterelim istedik. Ben de sporu seven bir kardeşiniz olarak burada spora gönül vermiş insanlarla bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bizim inşallah ilerleyen zamanlarda amatör sporu daha iyi yerlere getirecek projelerimiz var. Burada bulunan bütün kulüplerimize başarılar diliyorum" dedi. 

Konuşmanın ardından Eroğlu, kulüplere spor malzemelerini dağıttı. 

Tokat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sezai Işkın, desteklerinden dolayı Eroğlu'na plaket verdi.

Amatör spor kulüplerinden Beşören Spor Kulübü Başkanı Adem Sansar ise "Tokat'ta kıraathaneler gençlerle dolu. Biz memleketimizin gençlerinin kahve köşelerinde, sigara dumanı altında çürümesini istemiyoruz. Onları spora alıştırmaya çalışıyoruz. Genç başkanımız sayın Eyüp Eroğlu gerçekten amatör spora destek veriyor. Bir spor sever olarak kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: aa