TOKAT (AA) - Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Tokatspor'un kulüp başkanı Emin Yılar, Giresunspor'dan ayrılan teknik direktör Mehmet Birinci ile görüştüklerini bildirdi.

Yılar, kulübün Adnan Çiçek tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Tokatspor'un dün sahasında Menemen Belediyespor'a 2-1 yenilmesinin ardından teknik direktör Ferruh Özgün'ün istifa ettiğini anımsattı.

Özgün'ün istifasını kabul ettiklerini belirten Yılar, şunları söyledi:

"Menemen Belediyespor maçında aldığımız olumsuz iç saha sonucuyla beraber yönetim kurulu olarak artık Tokatspor'a yeni bir ekibin gelmesiyle alakalı düşüncelerimiz oluştu. Bizden önce teknik patronumuz Ferruh Özgün hocamızda kendisi ve ekibinin Tokatspor kulübüne, futbolcularına, yönetimine artı katkılarının olamayacağını, bu saatten sonra bu kulübün başında kalmasının hem Tokatspor'a ve kendisine hem de yönetime zarar vereceği noktasında ifadelerde bulundu. Biz de düşüncesinin doğru olduğunu, bizim de bunu tespit ettiğimizi dile getirdik. Ferruh hoca ile çalışmaktan şahsım adına inanılmaz lezzet ve keyif aldım. Karakteriyle, beyefendiliğiyle benim hafızamda iz bırakan bir hoca, bir arkadaş, bir abi boyutuyla kendisine bakacağım. Keşke sonuç böyle olmasaydı ancak tüm ekibiyle beraber istifalarını kabul ettik."

Teknik direktör arayışlarının sürdüğünü ifade eden Yılar, geçen yıl Giresunspor'u çalıştıran Mehmet Birinci ile görüştüklerini kaydetti.

Yılar, geride kalan 6 haftada puan alamadıklarını dile getirerek, "Hedeflerimizde, ekonomimizde ve ödeme şartlarımızda anlaşırsak Mehmet Birinci hocayla yolumuza devam edeceğiz. Tokatspor taraftarına maç izlerken keyifli, eğlenceli, huzur ve gurur verici bir şekilde tezahürat yaptırmayı amaçlıyoruz. Problemleri en doğru, en mantıklı, en randımanlı şekilde aşmayı başaracağız" diye konuştu.

Kaynak: aa