TRABZON (AA) - Spor Toto Süper Lig'in ilk 5 hafta galip gelemeyen Trabzonspor, Mersin İdmanyurdu'nu 3-1 yenerek, 6. haftada üç puanla tanıştı.

Ligin ilk haftasında deplasmanda Kayseri Erciyesspor ile ikinci hafta sahasında Fenerbahçe ile 0-0, üçüncü hafta deplasmanda İstanbul Başakşehir ile dördüncü hafta konuk ettiği Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalan, geçen hafta ise deplasmanda Kardemir Karabükspor'a 3-0 yenilen bordo-mavililer, Mersin İdmanyurdu karşısında bu sezon ilk kez galip geldi.

İlk 5 hafta sonunda 4 beraberlik, 1 mağlubiyetle 4 puan toplayan ve ligde 16. sırada yer alan Karadeniz ekibi, Mersin İdmanyurdu galibiyetiyle ligde kötü gidişatını sonlandırdı.

- Goller yabancı oyunculardan geldi

Trabzonspor'da galibiyeti getiren golleri Belkalem, Medjani ve Cardozo attı.

Belkalem ve Medjani, Trabzonspor forması altında ligde ilk gollerini kaydetti. Ligin 3'üncü haftasındaki İstanbul Başakşehir maçında penaltıdan bir gol kaydeden Cardozo ise gol sayısını 2'ye yükseltti.

Karşılaşmanın ardından Trabzonsporlu oyuncular, şiddetli yağış altında karşılaşmayı izleyen bordo-mavili taraftarlarla galibiyeti kutladı.

 

Kaynak: aa