TRABZON (AA) - Trabzonspor Genel Müdürü Sinan Zengin, Trabzonspor Sportif AŞ'ye, Trabzonspor Futbol İşletmeciliği AŞ tarafından 46,9 milyon lira tutarında bağışta bulunulmasına ilişkin, "Yaptığımız işlem bozuk finansal yapının düzenlenmesine yönelikti ve çok ciddi bir katkısı oldu" dedi.

Zengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'nin kiralama haklarını elinde bulundurduğu ve şirketin bugüne kadar ücretsiz olarak kullandığı, toplam 69 bin 420 metrekare büyüklüğündeki, üzerinde sportif tesisler, beş adet çim saha, idari binalar ve konaklama tesisleri ve çevre düzenlemeleri yapılmış bir çok sosyal aktivite alanlarının bulunduğu deniz kenarındaki gayrimenkulleri, Ekim - 2014 döneminden itibaren, 46,9 milyon TL bedelle Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'den yeniden kiralandığını anımsattı.

Düzenleme ile öz kaynaklarda önemli bir iyileştirme yapıldığını vurgulayan Zengin, "Yaptığımız işlem bozuk finansal yapının düzenlenmesine yönelikti ve çok ciddi bir katkısı oldu" diye konuştu.

Zengin, ellerindeki imkanlara bakarak "bunu nasıl değerlendirebiliriz" diye bir yol haritası çıkardıklarını dile getirerek, "Daha sonra bu işlemi gerçekleştirdik ve olayın özü budur. Bundan sonrası içinde kaynakların geliştirilmesi için bir takım çalışmalarımız olacak. Bunları da zaman içerisinde kamuoyu ile paylaşacağız" ifadesini kullandı.

Kaynak: aa