TRABZON (AA) - Spor Toto Süper Lig'de sahasında Torku Konyaspor'u konuk eden Trabzonspor'da, teknik direktör Vahid Halilhodzic ile yolların ayrılmasının ardından yardımcı antrenör Jacky Bonnevay takımın başında sahaya çıktı.

Bordo-mavili kulübün başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun dün gece Halilhodzic ile görüşmesinin ardından Boşnak teknik adam görevi bıraktı. Bunun üzerine de takımı tanıyan, Halilhodzic'in tribüne gönderilmesi nedeniyle daha önce iki kez takımın başında sahaya çıkan yardımcı antrenör Bonnevay'ın Torku Konyaspor maçında görev alması kararlaştırıldı.

Halilhodzic ile görevden ayrılacak Bonnevay, maçtan önce yaptığı açıklamada, Trabzonspor ile yollarının ayrıldığını, duygu yüklü bugünü oyunculara motivasyon olarak yansıtmak istediklerini söyledi.

UEFA Avrupa Ligi'nden iyi bir sonuçla döndüklerini ve bu lig maçına iyi hazırlandıklarını ifade eden Bonnevay, teknik direktör Halilhodzic'in televizyon başında muhtemelen maçı izlediğini ve bugünkü karşılaşmayı onun için de oynayacaklarını kaydetti.

 

- Cardozo 11'de

 

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda hafta içinde Belçika'nın Lokeren takımı ile deplasmanda oynadığı karşılaşmanın 90+3. dakikasında oyuna alınan Oscar Cardozo, bu kez Yatabare'nin yerine 11'de sahaya çıktı.

Lokeren maçı 11'ine göre 5 oyuncu değişikliği yapıldı. Belçika temsilcisi karşısında 11'de forma giyen Yatabare'nin yanı sıra Waris, Papadopoulos, Fatih Atik, Musa Nizam yedek kulübesinde oturdu. Cardozo, Özer Hurmacı, Mustafa Akbaş, Yusuf Erdoğan ve Salih Dursun ise 11'de görev aldı.

 

- 1461 Trabzon'dan Trabzonspor maçına

 

Trabzonspor'da kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin tamamına yakını Spor Toto 2. Lig'de mücadele eden pilot takım 1461 Trabzon'un karşılaşmasını izlediler.

1461 Trabzon'un 1-0 üstünlüğüyle sona eren karşılaşmanın ardından Hüseyin Avni Aker Stadı'na gelen başkan Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Torku Konyaspor maçını izlediler.

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Trabzonspor karşısında ilk deplasman maçına çıktı. 

Bordo-mavili taraftarlar karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yaklaşık 5 bin taraftar karşılaşmayı izledi.

Kaynak: aa