TRABZON (AA) - Trabzonpor'un orta alan oyuncusu Mehmet Ekici, saha içinde bir takım görüntüsü verebilmek için oyuncuların birbirini tanıması ve tamamlaması gerektiğini belirterek, sezonun ilk yarısında birçok maçta birbirlerini tamamlayamadıklarını söyledi.

Ekici, Trabzonspor Dergisi'nin bu ayki sayısındaki röportajında, sezon başında kendisine birçok teklif geldiğini, babası ve menajerinin de değerlendirmesiyle kendisi için en iyisi olacağını düşünerek bordo-mavili takımı seçtiğini kaydetti.

İyi bir takımdan ziyade iyi karakterli oyuncularla bir arada olmaktan dolayı mutluluğunu ifade eden Mehmet Ekici, "Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum, takım içerisindeki arkadaşlarımın hepsi iyi insanlar. İyi insan olmalarının yanında iyi de oyuncular. Güzel bir takımımız var. İyi oyunculara sahibiz. İnşallah sonuçsal anlamda da iyi olacağız" dedi.

Trabzonspor'un Türkiye'nin en büyük kulüplerinden biri olduğunu anlatan Mehmet Ekici, "Tarihi başarılarla dolu. Her zaman başarıyı kovalayan bir camia. Böyle bir kulüpte kötü bir kadronun olamayacağını gelmeden önce tahmin ediyordum. İçim bu yönde rahattı. Geldiğimde de haklı olduğumu gördüm" diye konuştu.

Mehmet Ekici, sezona yeni bir takımla başladıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Her takım için birbirini tanımak ve uyum içerisinde oynayabilmek zaman alır. Saha içinde bir takım görüntüsü verebilmek için oyuncuların birbirlerini tanıması ve tamamlaması gerekir. Biz birçok maçta birbirimizi tamamlayamadık. Yaşanan sakatlıklar da oldu. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki her geçen gün daha iyi oluyoruz. Takım olmak dışarıdan göründüğü gibi kolay değil. En basit bir mesele gibi görünen bir eve yerleşme sorunu bile sizi olumsuz etkileyebiliyor ama tamamıyla şehre yerleştik ve uyum sürecini geride bıraktık. İnşallah hem benin hem de Trabzonspor için iyi günler yakındır."

- "Benzetilmekten hoşlanmıyorum"

Şehre uyum sürecinin iyi geçtiğini ve insanların kendisine iyi yaklaştığını söyleyen orta alan oyuncusu, "Şehir bir kere çok güzel. Ben ilk kez bir liman ve deniz kentinde yaşıyorum. Yazlarımız Yozgat’ta geçti. Münih, Bremen ve Nürnberg’de de deniz yok. Çok güzel bir duyguymuş. Evim de denizi görüyor. Her sabah uyandığında denizi görmek müthiş bir rahatlık veriyor. Havası farklı, kokusu farklı. Denize bakmak insana müthiş bir huzur veriyor. Beni dinlendiriyor" dedi.

Mehmet Ekici, Nürnberg'de forma giyerken kendisine "Mesut Özil" diye seslenilmesine ilişkin ise "İlk zamanlar öyleydi ama ben hep farklı olduğumu dile getirdim. O Mesut Özil, ben Mehmet Ekici’yim. Birine benzetilmekten ziyade Mehmet Ekici olmak istiyorum. Kendim olmak istiyorum. Ben kişiliğimle, oyun tarzımla başka biriyim. Birine benzetilmekten çok hoşlanmıyorum açıkçası" ifadelerini kullandı.

Mehmet Ekici, herkesin bir idolü olduğunu vurgulayarak, "Benimki de daha önce antrenörlüğümü yapan Mehmet Scholl. Hatta ilk formam da onunkiydi. Babam almıştı. Bu nedenle uzun süre onun gibi 7 numaralı formayla oynadım" diye konuştu.

-"Mehmet Scholl ile çalıştım"

Ekici, kullandığı frikik atışları için daha önce antrenörü Mehmet Scholl ile çalışmalar yaptığını ifade ederek, "Biliyorsunuz o da iyi frikik kullanıyordu. Şimdi Ersun hocamızla da bu yönde çalışmalar yapmaya başladım. İnşallah daha iyi olacak. Takım içerisinde iyi frikik kullanan oyuncular var. Bana bu konuda görev düşerse elimden geleni yaparım" dedi.

Cardozo'nun çok yetenekli bir futbolcu olduğunu kaydeden Mehmet Ekici, "Onu ileride daha çok topla buluşturabilirsek o da bize çok daha fazla goller atacaktır" ifadesini kullandı.

Mehmet Ekici, "Bir futbolu olarak ne hayal ediyorsun" şeklindeki soru üzerine de "Dünya Kupası'nda maçlar oynamak istiyorum. Şampiyonluklar yaşamak istiyorum. Kupalar kaldırmak istiyorum. Bir futbolcu daha ne isteyebilir ki" yanıtını verdi.

Kaynak: aa