GİRESUN (AA) - Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Yeşilgiresun Belediyespor'un başkan yardımcısı Sertaç Güneş, Türkiye'de ses getirecek bir kadro kurarak, gelecek sezon Avrupa kupalarına katılmaya hak kazanmayı hedeflediklerini söyledi.

Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelecek sezonun yapılanması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Kulübün büyük bütçesinin olmadığını buna karşın güçlü bir kadro kurduklarını dile getiren Güneş, "Çok ciddi bir bütçemiz yok. Ancak akılcı bir ekonomi yönetimiyle iyi transferlere imza atıyoruz. Elimizdeki mevcut bütçeyle en iyi oyuncuları aldığımızı düşünüyoruz. Türkiye'de ses getirecek bir kadro kuruyoruz" diye konuştu.

Tarihinde ilk kez Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele edeceklerini anımsatan Güneş, şöyle devam etti:

"Biz her zaman bulunduğumuz liglerde hedefe oynamış bir takım olduk. İkinci ligde kaldığımız 3 sezonda yarı finaller oynayarak bunu kanıtladık. Türkiye Basketbol Ligi'nde de hedefimiz yine üst sıralara oynamak olacak. Öncelikli hedefimiz ligde play-off oynamak. Daha sonra da ilk kez mücadele edeceğimiz ligde Avrupa kupalarına katılmak istiyoruz. Giresun'a Avrupa'nın önemli takımlarını getirmek istiyoruz. İlk başta hangi kulvar olur bilemiyoruz ama mutlaka Avrupa kupalarına katılmak en büyük amacımız." 

Kaynak: aa