KASTAMONU (AA) - YUSUF ÇELİK - Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği'nce  (TÜFAD) hazırlanan "50. Yılda 50 Bin Çocuk Projesi"yle futbolda yeni yeteneklerin Türk sporuna kazandırılması amaçlanıyor.

TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuruluşlarının 50. yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan proje kapsamında 56 ildeki şubeleri aracılığıyla 11-12 yaş grubunda futbola yetenekli çocukların belirleneceğini söyledi.

Çocukların düzenlenen turnuvalarda değerlendirileceğini, il karmalarının oluşturulacağını aktaran Dilber, "Daha sonra Antalya'da yapılacak çalışmaların ardından bölge karması seçilecek. Ardından da Çanakkale'de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Projeyle, yetenekli çocukların Türk futboluna kazandırılması amaçlanıyor " ifadesini kullandı.

 Bir araştırmaya göre dünyada 300 milyon kişinin futbol oynadığının saptandığını dile getiren Dilber, şöyle konuştu:

"Futbol, Türk halkı arasında da rağbet gören önemli bir spor. Biz de buna katkı sağlamak amacıyla derneğimizin kuruluşunun 50. yılını çeşitli etkinliklerle kutlamak istiyoruz.  Çocuğun ve topun olduğu her yerde TÜFAD olmalıdır. Bu felsefe ışığında, 50. yılımızda 50 bin çocuğa uzanmak istiyoruz. Bunun için bu projeyi hazırladık. İllerdeki yetenekli çocukları belirleyeceğiz. Daha sonra da profosyonel liglerdeki takımların akademi liderleriyle görüşülerek yetenekli çocukları kulüplerin alt yapısına yönlendireceğiz. İlgili takım, çocuk sporcumuzu çok beğenip ona yeni kapılar açabilir. Uluslararası düzeyde yetenekli sporcuların ülkemize kazandırılması açısından alt yapılara yetenekli çocukların yönlendirilmesi önem taşıyor. Projemiz bu açıdan çok önemlidir."

Dilber, şu anda şubelerdeki antrenörler eşliğinde karma takım oluşturma çalışmalarının yoğun şekilde sürdürüldüğünü kaydetti.

Kaynak: aa