BOLU (AA) - Türkiye Yıldız Erkekler Basketbol Milli Takımı Baş Antrenörü Fatih Elbaş, bu yıl içinde kulüplerde ve milli takımlarda madalya kazanacaklarına inandıklarını söyledi.

Litvanya'da  6-16 Ağustos'ta yapılacak Avrupa Şampiyonası öncesinde Bolu'da kampa giren ay-yıldızlı ekipte başantrenör Elbaş, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Millilerin kampı hakkında bilgi veren Elbaş, 18 oyuncu ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Sabah kondisyon ve atletizm, akşam ise 17 Temmuz Kapalı Spor salonunda hücum ve savunma ağırlıklı olarak çalışıyoruz. Gerek temiz havası gerekse çalışma ortamı olarak çok güzel yerdeyiz. Burada istediğimiz verimi alabiliyoruz. Burada çalışmalarımız tamamlandıktan sonra, 29 Haziran tarihinde kampımızı bitirmiş ve Bolu'dan ayrılmış olacağız" şeklinde konuştu.

Elbaş, son yıllarda basketbolda bir yükselişin olduğuna dikkati çekerek, "Gerek alt yapılardan gerekse yurt dışından gelen oyuncularımızla beraber oyuncu kalitesi ile beraber liglerin kalitesi çok yükseldi. Bununla birlikte  hem milli takımlarda hem de kulüp takımlarında çok ciddi başarılara imza attığımızı söyleyebiliriz. Oyuncularımıza hem kendi gelişimleri hem de milli takımlarda derece alma adına olabildiğince şans vermeye çalışıyoruz. Bu yıl içinde hem kulüplerde hem de milli takımlarda madalya alacağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Basketbola gösterilen ilgiden memnun olduklarını anlatan Elbaş, "Bu ilginin daha da artmasını istiyoruz. Biz sadece maçların izlenmesini değil, oyuncu, sporcu, kendi çocuklarını basketbolu sevdirmelerini, onlara basketbol oynatmalarını ve sevdirmelerini istiyoruz. Maçlara gelme konusunda da biraz daha ilgi istiyoruz" diye konuştu.

 

Kaynak: aa