Her gün etrafınızı saran stresle mücadele etmek için, bedeninizi ve zihninizi dinlendirmeye birkaç dakika ayırmanız yeterlidir.

Stres, günlük yaşamınızın giderek artan bir parçası. Zihniniz yapmanız gereken birçok şeyle doluyken bir aktiviteden diğerine koşuyorsunuz. Aslında, üretken olmaya o kadar çok odaklanıyorsunuz ki dinlenmenize izin vermiyorsunuz. Ancak dinlenme strese karşı unutulmuş bir araçtır.

Tüm aktiviteyi durdurmak için birkaç dakika ayırmanız, hedefleriniz açısından büyük bir fark yaratmaz. Gerçekten de, bağlantıyı kesmek için 15 dakikanızı ayırmak her zaman mümkündür (veya en azından öyle olmalıdır). Ayrıca, öznel bir düzeyde, size büyük faydalar sağlayacaktır. Çünkü dinlenme seçeneğine sahip olduğunuzu bilmek ve buna izin vermek, zihinsel düzeyde üzerinizde büyük bir etkiye sahiptir.

Stresin, her gün gerçekleştirmeniz gereken çok sayıda görevden kaynaklandığını düşünme eğilimindesiniz. Kuşkusuz katkı sağlarlar. Yine de, bu öznel duygunun çoğu sizin tutumunuzdan gelir. Yükümlülükleriniz ne olursa olsun, hayatınızı saatte doksan mil hızla yaşayan türden biriyseniz, bunun olması mümkündür.

Her aman aceleniz var, zihinsel olarak ev işlerinizi kafanızda çeviriyorsunuz ve sürekli artan listenize eklemek için yeni aktiviteler arıyorsunuz. Açıkçası, yapacak şeyler var (iş, aile ve sosyal ilişkiler) ama baskının çoğu asla bağlantınızı kesmemenizden geliyor. Aslında ne bedeniniz ne de zihniniz hiç dinlenmez.

Öte yandan, görevlerini mükemmel bir şekilde yerine getirmelerine rağmen, bunu rahat bir tavırla yapan insanlar var. Bu bireylerin daha yavaş çalışması veya daha az üretken olması gerekmez. Akılları sadece farklı ve daha sağlıklı bir ritimde çalışır. Bağlantılarını kesmelerine izin verirler ve günlerinin birkaç dakikasını dinlenmeye ayırırlar. Ayrıca, aceleyle yarın ne yapacaklarını tahmin etmek yerine, şimdiki anın tadını çıkarabilirler.

Stresli bir şekilde yaşamak size bir iyilik yapmaz. Tutumunuz, zamanınızı daha iyi kullanmanıza veya daha etkili olmanıza izin vermeyecektir. Aksine, kaygı düzeyiniz aşırı olduğunda, yeteneklerinize müdahale etmeye başlarlar. Daha az etkili performans göstermeye başlarsınız. Sadece bu değil, sağlığınız da ciddi şekilde etkilenebilir.

Kendinizi sürekli stresli biri olarak tanımlıyorsanız, dinlenme fikri muhtemelen size saçma gelecektir. Neden dinlenemeyeceğiniz konusunda binlerce mazeret ve zihinsel gerekçe bulacaksınız. Ancak, elbette, size ne kadar imkansız veya gereksiz görünse de, strese karşı bu unutulmuş araca oldukça çok ihtiyacınız var.