Bütün gün çektiğiniz o gerilimle ne yapacağınızdan emin değil misiniz? Bu yazıda, stresinizi azaltmak için duygusal ifadeye dayalı dört sanatsal aktivite öneriyoruz.

Stresliyken yapılacak en iyi şey nedir? Kendinizi bir anda bu soruyu sorarken bulmuş olabilirsiniz. Nitekim bazen stres atmak için sanatsal etkinlikler faydalı olabilir. Bunun nedeni, deneyimlerinizin hem bilinçli hem de bilinçsiz süreçlerini iletmek için size bir ses vermeleridir.

Yani günümüz dünyasında stresin zamanla devam etmesi ve vücudun direnç durumuna girmesi ile bir problem ortaya çıkmaktadır. Bu, bedenin ve zihnin protesto etmesine ve bir tükenme, rahatsızlık, ıstırap ve sürekli yorgunluk durumuna girmesine yol açabilir. Bu tür stresi azaltmak için dört sanatsal aktiviteyi keşfetmek için okumaya devam edin.

1. Kil heykel yapımı

Çanak çömlek yapımında kullanılan hammadde her zaman kil olmuştur. Aslında tarih boyunca çömlekler kültürel sembolleri şekillendirmek veya temsil etmek için yapılmıştır.

, kil gibi malzemeleri kullanırken dokunmanın rolünün, kan basıncındaki düşüş ve otonom sinir sisteminde bir iyileşme ile ilgili olduğu sonucuna varmıştır.

2. Dans etmek

Diğer sanat formlarından farklı olarak dans, zihin-beden bağlantıları oluşturma ve fiziksel ve aerobik sağlığı iyileştirme yeteneği ile ünlüdür. Özellikle grup dansı stresi azaltır ve doğrudan zihinsel sağlığınızı iyileştirir.

Dans özgürleştiricidir. Dans ettiğinizde, kelimelerin olmadığı belirli bir dizi duyguyu ifade edersiniz. Ayrıca dans, daha iyi hissetmenize ve daha optimal bir fiziksel kondisyon sağlamanıza yardımcı olan endorfin salgılar.

3. Doğaçlama tiyatroyu keşfedin

İyi zihinsel sağlık ve esenlik, değişen durumlara esnek bir şekilde uyum sağlama yeteneğinizi yapılandırır. Bu nedenle, stres etkenleriyle başa çıkmak için size daha fazla ve daha iyi kaynaklar sağlanır.

Bu anlamda doğaçlama tiyatro, potansiyelinizin bir kısmını geliştirmek için iyi bir ortamdır.

Aslında tiyatro size hem öz bilginizi hem de öz saygınızı geliştirmeniz için bir alan yaratabilir. Ayrıca, duygularınızı ifade edebileceğiniz bir yer olabilir.

4. Bir enstrüman çalın

Müzik ve bir enstrüman çalmak, konu gerilimden kurtulmak olduğunda son derece faydalı olabilir. Bunun nedeni, her notanın sinir sisteminizi çok özel bir şekilde uyarabilme yeteneğine sahip olmasıdır.