İlimiz Ordu fındık üretiminin yapıldığı bir İl; ve Karadeniz’deki fındık yetiştirilen İller arasında; fındık üretiminin en fazla yapıldığı İldir. Dolasıyla fındık bahçede toplanıp çuvallara koyularak taşınıyor.  Günümüzde olabildiğince kırsal mahallelerde  veya mahallelerde  fındığı bahçeden harmana taşıma işi  pat pat aracı,  kamyonet veya küçük kamyonla yapılıyor. Ancak her tarafa taşımacılıkta kullanılan arabaların; yol olmadığı için gidememesi sonucu oldukça zor ve masraflı taşıma işleri gündeme gelmektedir.

     Fındık tarihinde çok eskilerde araç yolu olmıyan yerlerde; taşıma işi at veya katırla yapılıyordu. Bu iş de hem çok zor;  hem de  çok  ihçilik yiyen bir durumdaydı. Zaman içinde at ve katırların bakımları da oldukça zor olduğundan; tarımsal alanlarda bu hayvanları da  besliyen kalmadı.  Dolasıyla bahçeden harmana taşıma işi; araçla yapılması en uygun duruma geldi.

      O halde tarımsal sahalarda, uygun olan alanlarda,  eğim durumuna uygun 4 metrelik tarım yolları yapılması son derece iyi olacaktır.  Böylece  bahçeden çuvalı harmana götürmek, bahçeye gübre götürmek, bahçeden odun çıkarmak gibi işler; tarımda kullanılan  (Yukarda açıklandı ) araçlarla yapılabilir. Bu yolları yapmakta; İlçe Belediyelerinin  görevidir.  Mahallede yerleşik insanların tarım yolu isteklerine göre İlçe Belediyelerince; bu yollar 4 metre eninde ve her 150 metrede bir küçük aracın dönebileceği ve gereğinde; araç karşılıklı geçişi  sağlıyabilecek (10 metre boyunda ) geçiş yerleri yapılarak ve yol çakıllanarak; mümkünse betonlanarak; kırsal mahallenin hizmetine sunulabilir. Böylece işler çok daha kolay yapılabilir; yol için arazi kaybı en aza iner.  

       Bu uygulama yapıldığında bahçelerden yük çıkarma veya bahçelere ihtiyaç olan (gübre vb)  maddelerin taşınması son derece kolay ve ekonomik olacaktır.